شبیهسازی الگوی جریان و محل تشکیل گردابه ها اطراف آبشک نهای L شکل عمود بر ساحل و بررسی تاثیر آن بر آبشستگی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی سد و نیروگاههای برق آبی
  • کد COI اختصاصی: NCHP03_368
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 964
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان عباسی چناری

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی، دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر

امیرعباس کمان بدست

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز.

جواد احدیان

استادیار گروه ساز ههای آبی، دانشگاه شهید چمران، اهواز. ۳

چکیده

رو شهای متفاوتی جهت عملیات اجرایی ساماندهی رودخان هها مورد استفاده قرار م یگیرند که بسته به نوع رودخانه، مورفولوژی مسیر، شرایط آب و هوایی، تاثیر بر زمی نهای زراعی اطراف و اهداف طرح و غیره انتخاب م یشوند. یکی از روشهایی که در این زمینه دارای کاربرد وسیعی است استفاده از آبشک نها در پایدارسازی و تثبیت کناره رودخانه فرسایش پذیر و ایجاد مسیر مناسب برای هدایت جریان است. از دیدگاه کمی، فرسایش و رسوبگذاری تابع عوامل مختلفی است که از آن جمله می توان به نوع آبشکن، الگوی جریان اطراف آن، شکل هندسی، میزان حمل رسوب توسط آب و اهداف مهندسی اشاره نمود. در این مقاله الگوی جریان اطراف آبشک نهایL شکل عمود بر ساحل به صورت سه بعدی با استفاده از نرم افزار Flow3D که معادلات جریان را به روش حجم محدود و الگوی مرکزیت سلول حل می نماید، شبیه سازی شده است. در این بررسی آبشکنL شکل نفوذ ناپذیر، به صورت غیر مستغرق در زوایای 30، 45 و 60 و 75و 90 درجه از قوس رودخانه قرار داده شد و به منظور شبیه سازی الگو و تلاطم جریان اطراف آبشکن، از بین مد لهای آشفتگی موجود در نرم افزار، از مدل آشفتگی دومعادله ای K -e استفاده شد. استفاده شد. نتایج نشان داد که تلاطم جریان، محدوده سرع تهای ماکزیمم و در نهایت بیشترین آبشستگی بستر در دماغه آبشکن اتفاق می افتد و با تغییر موقعیت آبشکن در جهت جریان در زوایای مختلف قوس،در زاویه 75 درجه و 90 درجه به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار را دارد.

کلیدواژه ها

آبشکن L شکل، آبشستگی، الگوی جریان، مد لهای آشفتگی، مورفولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.