تاثیر برنامه ریزی فروش و عملیات بر عملکرد کلی زنجیره تامین: مطالعه موردی در صنعت فرمینگ

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهره وری، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMI-11-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد مدهوشی

استاد،دپارتمان مدیریت صنعتی،دانشکده علوم اقتصادی ومدیریت،دانشگاه مازندران،بابلسر،ایران

عبدالحمید صفایی قادیکلایی

دانشیار،دپارتمان مدیریت صنعتی،دانشکده علوم اقتصادی و مدیریت،دانشگاه مازندران،بابلسر،ایران

یاسر نعمتی

دانشجوی دکتری مدیریت تولید و عملیات، دپارتمان مدیریت صنعتی، دانشکده علوم اقتصادی و مدیریت،دانشگاه مازندران،بابلسر،ایران

چکیده

برنامه­ریزی فروش و عملیات[۱] امروزه به یک فرایند شناخته شده و پرکاربرد در زنجیره تامین تبدیل شده است. با این حال تا به امروز، ارزیابی و محاسبه منافع بکارگیری این فرایند مورد غفلت قرارگرفته است. این مقاله، عملکرد فرایند برنامه­ریزی فروش و عملیات را از طریق مدل­سازی ریاضی مورد ارزیابی قرار می­دهد. در این مطالعه، سه مدل برنامه­ریزی مختلط اعداد صحیح[۲] ارائه شدند که به ترتیب نشان­ می دهنده: "برنامه­ریزی فروش و عملیات کاملا یکپارچه[۳]" که در آن برنامه­ریزی فروش، تولید، توزیع و تامین بصورت متمرکز و یکپارچه انجام می­پذیرد؛ "برنامه­ریزی فروش و عملیات نسبتا یکپارچه[۴]" که درآن برنامه­ریزی فروش و تولید بصورت متمرکز انجام گرفته، درحالی که برنامه­ریزی توزیع و تامین بصورت مجزا در هر سایت انجام می­گیرد؛ یک مدل "برنامه­ریزی گسسته[۵]" که در آن برنامه­ریزی فروش به صورت متمرکز انجام شده، در حالی که برنامه­ریزی تولید، توزیع و تامین به صورت مجزا و محلی انجام می­گیرد. هرسه مدل مذکور برای یک سیستم تولیدی چندسایتی توسعه داده شده­اند که دارای تامین­کنندگان متعدد بوده، محصولات متفاوتی را تولید می کنند و به مشتریان بسیاری سرویس می­دهند. در انتها، عملکرد برنامه­ریزی فروش و عملیات کاملا یکپارچه نسبت به دو مدل دیگر، از طریق مقایسه تاثیرات مالی این رویکردها تحت تقاضای ماهانه و قیمت بازار واقعی دریک شرکت تولید صنایع فرمینگ[۶] در ایران مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج، بیانگر برتری مدل برنامه­ریزی کاملا یکپارچه نسبت به دو مدل دیگر است. [۱].Sales and Operations Planning (S&OP) [۲].Mixed Integer Programming (MIP) [۳].Fully Integrated S&OP (FI-S&OP) [۴].Partially Integrated S&OP (PI-S&OP) [۵].Decoupled Planning (DP) [۶].Forming Industry

کلیدواژه ها

برنامه ریزی فروش و عملیات, برنامه ریزی مختلط اعداد صحیح, تولید برای انبارش, صنعت فرمینگ, مطالعه موردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.