ارتقای بهره وری زنجیره تامین با به کارگیری نظریه شکست ناپذیری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهره وری، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMI-11-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا خوش سپهر

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، پردیس فارابی دانشگاه تهران.

سید حسین فخر پور

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، پردیس فارابی دانشگاه تهران

محمد حسن ملکی

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه قم

چکیده

از آنجایی که زنجیره ­­تامین یکی از ارکان اساسی در سازمان­های تولیدی و خدماتی است در صورت شکست این زنجیره ممکن است کل سازمان از بین برود؛ بنابراین سازمان­ها باید برای حفظ پایداری شان سعی کنند زنجیره­تامین خود را شکست­ناپذیر نمایند. با توجه به این که پژوهش حاضر از روش های پژوهش در عملیات نرم برای ارزیابی وزن ها و رتبه بندی تامین کنندگان شرکت فولاد مبارکه اصفهان استفاده کرده است؛ بنابراین می توان آن را جزء پژوهش های کمی قرارداد. پژوهش حاضر از لحاظ جهت­گیری کاربردی، از نظر هدف، توصیفی، از بعد گردآوری داده­ها پیمایشی و از بعد زمانی مقطعی است. این پژوهش سعی در اندازه گیری میزان شکست ناپذیری زنجیر­ه تامین در شرکت فولاد مبارکه­ اصفهان دارد. برای این منظور، ابتدا چارچوب نظری، از مرور جامع پیشینه و پژوهش های انجام شده درزمینه شکست ناپذیری زنجیره­تامین به دست آمده است. با کمک این چارچوب معیارهای شکست ناپذیری زنجیره­تامین استخراج و با برگزاری جلسات با خبرگان و استفاده از مصاحبه و پرسش نامه خبره­سنجی (۹ پرسش نامه) معیارها پالایش شده اند. سپس با استفاده از روش ANP، اهمیت هر یک از معیارها مشخص شده است. در بین معیارهای اصلی، معیار استقبال از ریسک (۱۶/۰) و یادگیری (۱۵/۰) بیشترین وزن را به خود اختصاص داده اند، در انتها از طریق روش ارس خاکستری تامین کنندگان شرکت فولاد­ مبارکه ­­اصفهان از نظر درجه شکست ناپذیری رتبه بندی شده اند و تامین کننده پارس، در جایگاه اول قرار گرفت.

کلیدواژه ها

شکنندگی, شکست ناپذیری, زنجیره تامین, فرایندتحلیل شبکه, ارس خاکستری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.