بررسی مفهوم ولایت و نکات تربیتی آن دراشعارامام خمینی و علامه حسن زادهآملی و علامه طباطبایی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم انسانی وحکمت اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCHIW01_501
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 309
نویسندگان
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر
استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر
استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر
چکیده
تعلیم و تربیت الهی برای رشد و تعالی جوامع بشری و برای رسیدن انسان به هدف نهایی و کمال، یک امر اجتناب ناپذیراست. قرآن کریم و سخنان ائمه اطهار و اندیشمندان علم و عرفان به عنوان گنجینه های ارزشمند و منابع بسیار غنی برای انسان راهنما و روشنگر است. اساسی ترین رکن عرفان مفهوم عرفانی ولایت می باشد. یکی ازآموزه های تربیت اسلامی مبحث ولایت و ولایت پذیری است که می تواند خیلی از مشکلات جوامع اسلامی را برطرف سازد؛ این نکته ی بسیار ارزشمند تربیتی را می توان در آثار ادبی عارفان شاعر جستجو کردامام. خمینی(ره) و علامه حسن زاده آملی وعلامه طباطبایی، عارفانی شاعر می باشند که اشعارشان نمونه بارزی ازآمیختگی عرفان و ادب است. از ویژگی های برجسته درسراسر اشعارشان وجود پر رنگ نشانه های ولایت(ولایت پذیری) استاز. اهداف مهم این پژوهش، جایگاه مفهوم »عرفانی ولایت« دراشعار حضرت امام خمینی(ره) و علامه حسن زاده آملی وعلامه طباطبایی و دست یابی به مفهوم »ولایت و ولایت پذیری« و نکات تربیتی آن است که به روش تطبیقی، توصیفی - تحلیلی انجام گرفته است. اقسام ولایت دراشعار این سه شخصیت ممتاز مورد بررسی قرار گرفته است در بین بررسی ها ولایت به خداوند بیش ازهمه به چشم می خورد و بعد ازآن ولایت به انسان های کامل از بسامد بیشتری برخوردار است. در بین ولایت به انسان های برگزیده ولایت به امام مهدی(عج) بیشتر دیده می شود.کلیدواژه ها
اشعار، امام خمینی، تربیت،علامه حسن زاده،علامه طباطبایی، ولایت.مقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.