بررسی حقوقی کد رهگیری در مبایعه نامه های تنظیمی مشاورین املاک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم انسانی وحکمت اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCHIW01_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان فرضی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، دانشکده حقوق ، موسسه آموزش عالی طلوع مهر، تهران، ایران

مصطفی فضائلی

استادیار، دانشکده حقوق، دانشگاه قم، تهران، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی ابعاد حقوقی کد رهگیری مبایعه نامه های تنظیمی مشاورین املاک است. این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی انجام شده و اطلاعات آن به روش کتابخانهای با ابزار فیشبرداری فراهم شده است. نتایج این پژوهش حاکی از آن بود که یکی از مهمترین کارکردهای حقوقی کد رهگیری این است که از کلاهبرداری های متعدد در بازار مسکن جلوگیری کرده و هیچ ملکی نمیتواند دو یا چندین بار فروخته شود. مشکلی که تا پیش از ایجاد این سامانه بسیار شایع شده بود و بسیاری از افراد تمام سرمایه خود را در اثر این کلاهبرداری ها از دست میدادند. بنابراین دولت با اجباری کردن ثبت معاملات، صدور کد رهگیری گام مهمی برای کاهش کلاهبرداری در بازار املاک انجام داد لذا بر این اساس برای هر ملک یک کد رهگیری تعریف شده و در سراسر کشور این کد قابل پیگیری است. اما این طرح نه تنها توان مهار مشکلات حوزه مسکن را ندارد بلکه به دلیل ابهامات حقوقی بسیار ، یقینا خود منشا بروز مشکلات و معضلات حقوقی و اقتصادی دیگری خواهد شد و تدابیر و اقدامات بیشتری برای اجرای موثر آن لازم است.

کلیدواژه ها

کد رهگیری، کلاه برداری، مبایعه نامه، حقوق ایران، مشاورین املاک، سیستم ثبت الکترونیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.