دیدگاه بیماران بستری در بخش های بالینی بیمارستان شهید چمران در زمینه مشارکت در تصمیم گیری پزشکی در سال ۱۳۹۷

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش فناوری اطلاعات و ارتقاء سلامت با محوریت سلامت هوشمند
  • کد COI اختصاصی: THPC04_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمجتبی قرآنی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهران

چکیده

زمینه و هدف: سازمانی که به دنبال تضمین ایمنی بیمار و ارتقای آن است، باید از مشارکت بیماران و خانواده های آنها دراین فرآیند استفاده کند. مدیریت سازمان باید آشکارا مفهوم "درگیر کردن بیماران و خانواده ها در فرآیند مراقبت" رابپذیرد و آن را در بین کارکنان و بیماران ترویج کند. این مطالعه با هدف سنجش میزان ادراک بیماران بستری در بخشهای بالینی بیمارستان شهید چمران از نظر مشارکت در تصمیم گیری های پزشکی انجام شد.مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. جامعه مورد مطالعه شامل بیماران بستری در بخش هایبالینی بیمارستان شهید چمران بود. برای جمع آوری داده های ادراکی بیمار از مشارکت در تصمیم گیری های پزشکی ازپرسشنامه استفاده شد. روایی آن توسط کارشناسان و پایایی آن با آزمون های آماری با ضریب اطمینان ۰.۷۲۴ تایید شد.داده ها با استفاده از ۱۰۰ پرسشنامه تکمیل شده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: با توجه به نتایج، میزان مشارکت بیماران در تصمیم گیری های درمانی متوسط و ادراک آنها از مشارکت در تصمیمگیری های پزشکی بیشتر است. همچنین، مطالعه نشان داد که بیماران بخشهای مختلف بیمارستان درک متفاوتی ازمشارکت در تصمیم گیری های پزشکی داشتند و ادراک بیماران در بخشهای اطفال، مامایی و زنان، پیوند و جراحی مردانو زنان بیشتر از سایر بخش ها بود. بیمارستان (p< ۰/۰۵).نتیجه گیری: بنابراین تمرکز بر ایجاد فرصت های آگاهی و مشارکت بیماران و جامعه در تمامی سطوح نظام سلامت برایارتقای ایمنی بیمار و کیفیت ارائه خدمات ضروری است.

کلیدواژه ها

ادراک، بیمار بستری، بیمارستان، مشارکت، تصمیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.