جایگاه مصلحت در سرپرستی کودک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش الکترونیک پژوهشهای مدیریت کسب و کار اخلاقی
  • کد COI اختصاصی: EMBR01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا جمال زاده

گروه الهیات فقه و مبانی حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران، ایران

آمنه مظلوم زاده

گروه الهیات فقه و مبانی حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران، ایران

چکیده

کودک به دلیل ناپختگی جسمی و روانی از آسیب پذیرترین گروه های جامعه به شمار می رود. بنابراین بایدبه شدت مورد حمایت و مراقبت قرار گیرد. شریعت اسلامی با تقدم بسیار نسبت به قوانین بشری، مسئلهحضانت کودکان را مورد توجه قرار داده است. نکته محوری شریعت اسلامی در توجه به حق سرپرستیکودک، مصلحت وی بوده است. حقوق ایران نیز به عنوان مهد فقه شیعی با اتکاء به منابع تشریعی در طولدوران های مختلف از جنبه های گوناگونی به قانونگذاری در امر سرپرستی کودکان پرداخته است و تحولاتمتعددی را تجربه کرده است. مطالعه حاضر جایگاه و تاثیر مصلحت در حضانت کودک را طی مباحثمختلف در فقه و حقوق موضوعه کشور مورد بررسی قرار می دهد تا با دریافت های احتمالی بدیع خود بهتوجه بیشتر و موثرتر در این زمینه کمک نماید.

کلیدواژه ها

مصلحت، حضانت، حقوق کودک، ولایت قهری، نسبی بودن مصلحت، متغیربودن مصلحت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.