سازه های فولادی سردنورد شده (CFS)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مکانیک، ساخت، صنایع و مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: MMICONF10_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مقدس

کارشناسی مهندسی عمران، گرایش سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

محمد رحیمی بالا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

چکیده

با بررسی فولاد سردنورد و اعضای سازه ای فولاد سردنورد و مطالعه راجع به ویژگی های این عضو مطالبی را به صورت تئوری و پارامتریک بیان کردیم. این مقاطع به دلیل نازک بودن ضخامتشان که در محدوده ۴ میلی متر تا ۴/۶ میلی متر است توسط نیروهای فشاری، تماسی، برش، خمش و یا ترکیبی از این نیروها دچار چین و چروک، کمانش و تغییر شکل می شوند، که به کارگیری سفت کننده در این مقاطع این نقص را برطرف می سازد.این مقاطع در بدنه ماشین، خطوط راه آهن، انواع تجهیزات، متعلقات بزرگراهها، برج های انتقال نیرو، تجهیزات زهکشی و ساخت پل مورد استفاده قرار می گیرند ولیکن بحث حاضر اساسا محدود به کاربرد آنها در ساختمان می باشد. در طول سال های اخیر استفاده از قاب فولادی سردنورد شده در حال افزایش است. اجزای اصلی سازه ای استفاده شده در ساختمان، وادارهای دیوار، تیرهای سقف، تیرچه های سقف، خرپاهای سقف، عرشه ها و پانل ها می باشند. در این مقاله به معرفی اعضای سازه ای فولاد سردنورد شده، مقایسه این مصالح با سایر مصالح، روش های تولید مقاطع فولادی، استفاده از سفت کننده در جان ها، طراحی جان تیرها، وادارهای مقاطع سردنورد (Iشکل، Zشکل، ناودانی)، انواع اتصال دهنده در ساختمان های سردنورد، کمانش عضو و شرح آزمایشی برای عملکرد ساختاری تیرهای پشت به پشت و رو در رو بدون سفت کننده و یا با استفاده از سفت کننده، می پردازیم. بیشینه ی تحقیق: پیشرفت در مهندسی سازه ۲۰۲۰ جلد (۲۳) دانشکده مهندسی عمران ضوابط AISI (موسسه آهن و فولاد آمریکا) ضوابط AISC (موسسه ساختمان فولادی آمریکا) Formed Steel Design- Cold (کتاب طراحی سازه های فولادی) .

کلیدواژه ها

؛ CFS (فولاد سردنورد) وادار سفت کننده کمانش موضعی ناودانی AISI AISC وب (جان)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.