بهبود معیارهای توسعه شهری با رویکرد گسترش فناوری اطلاعات و رشد هوشمندسازی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مکانیک، ساخت، صنایع و مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: MMICONF10_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد قهرمانی

گروه نقشه کشی صنعتی، کارشناس امور ماشین آلات

چکیده

گاه مشکلات و تبعات زیست محیطی در ابعاد مختلف اصل موضوع و مسئله را دچار خدشه و ابهام جدی می سازد. در همین راستا لزوم هوشمندسازی شهرها طی سال های اخیر و به ویژه در دوران جهانی شدن از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. بسیاری از شهرهای جهان گام های کوچک اما مهمی را در راستای تحقق مدیریت هوشمند شهری برداشته اند. شهرهای هوشمند موفق تمایل دارند یک رویکرد جامع نسبت به توسعه را به نمایش بگذارند؛ اقدامات جامع در این شهرها به جای تمرکز بر گسترش حوزه های کاربردی خاص مانند حمل و نقل، بر ایجاد پلتفرم ها و زیرساخت های فناوری اطلاعات رایج متمرکز است. هدف این مقاله بهبود معیارهای توسعه شهری با رویکرد گسترش فناوری اطلاعات و رشد هوشمندسازی می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد فناوری اطلاعات همواره به عنوان یک تسهیل گر در فرآیندها شناخته می شود. انجام الکترونیکی کارها یا بهبیانی ایجاد شهر الکترونیک بدون استفاده از فناوری اطلاعات تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد. و می توان گفت فقدان منابع لازم و نیروی انسانی ماهر به عنوان موانع جدی بر سر ایجاد شهرهای هوشمند است که در این راه شهرها از منابع مالی گوناگونی سعی در تخصیص بودجه های لازم دارند. در نهایت باید گفت شفافیت و مسئولیت پذیری دولت ها در اجرای پروژه شهرهای هوشمند به عنوان نکته ای کلیدی و حیاتی به منظور حصول اطمینان از موفقیت برنامه ها الزامی است. قابلیت های فناوری اطلاعات نقش مهمی در محیط پرسرعت و در حال تغییر ایفا می کند. این نکته قابل تاکید است که سازمان هایی که فناوری اطلاعات و قابلیت استفاده از آن را دارند از نظر کسب، ذخیره و انتقال دانش می توانند پیشرو دیگر سازمان ها باشند و فناوری در کمیت وکیفیت یادگیری بسیار موثر است و یادگیری از جمله عوامل کلیدی در بهبود عملکرد سازمان است.

کلیدواژه ها

رشد هوشمند، اسپرال شهری، انتظام فضایی، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.