بررسی تاثیر کودآبیاری بر عملکرد چند نوع قطره چکان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله پژوهش آب ایران، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JWAI-7-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 326
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده انصاری سامانی

سعید برومند نسب

چکیده

یکی از مزیت های بالقوه آبیاری قطره ای امکان به کارگیری کود و سم همراه با آب آبیاری می باشد. در این پژوهش اثر کودآبیاری بر گرفتگی قطره چکان ها و عملکرد سیستم آبیاری قطره ای مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش در قالب طرح بلوک های تصادفی که فاکتورها عبارت بودند از: سه تیمار کود (فسفات آمونیوم) شامل تیمار F? (شاهد)، دو تیمار F? و F? بترتیب با غلظت های ? ?‎/? گرم بر لیتر و ? ?‎/? گرم بر لیتر و سه تیمار قطره چکان (طولانی مسیر داخل خطی و دو نوع طولانی مسیر روی خطی) انجام شد. قطره چکان ها با کدهای A، B و C نام گذاری گردیدند. جهت بررسی میزان گرفتگی قطره چکان ها درصد کاهش دبی، راندمان یکنواختی پخش، ضریب یکنواختی کریستیانسن و ضریب تغییرات دبی محاسبه گردید. برای تیمار F? (شاهد) درصد کاهش دبی برای قطره چکان های A، B و C به ترتیب معادل ?‎/??، ??‎/?? و ?? درصد، برای تیمار F? بترتیب معادل ??‎/??، ??‎/?? و ??‎/?? درصد و برای تیمار F? بترتیب معادل ??‎/??، ??‎/?? و ??‎/?? درصد در اتمام دوره آزمایش به دست آمد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت کود آبیاری میزان گرفتگی قطره چکان ها افزایش می یابد. افزایش غلظت کودآبیاری اثر معنا داری روی ضریب تغییرات دبی داشت.

کلیدواژه ها

یکنواختی, کودآبیاری, قطره چکان, آبیاری قطره ای, گرفتگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.