شناسایی و تحلیل نقش مولفه های آموزشی، پژوهشی و خدمات اجتماعی بر بهره وری اعضای هیئت علمی دانشگاه (مطالعه موردی اعضای هیئت علمی دانشگاه خوارزمی)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت در دانشگاه اسلامی، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MIUN-1-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسد حجازی

حمیدرضا آراسته

چکیده

هدف : هدف این پژوهش، تحلیل نقش مولفه های شناسایی شده بر بهره وری اعضای هیئت علمی از دیدگاه استادان دانشگاه خوارزمی بوده است. روش: روش پژوهش حاضر، توصیفی و از جهت هدف، کاربردی است. لذا، ابتدا ابعاد مفهومی و مولفه های اساسی بهره وری اعضای هیئت علمی شناسایی و بر مبنای آن، عوامل، ملاکها و شاخصهای مناسب طراحی و تدوین شد. صاحبان فرایند برای تعیین مولفه های بهره وری اعضای هیئت علمی، اسناد و مدارک موجود در پایگاههای اطلاعاتی قابل دسترس در خصوص موضوع پژوهش بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روشهای آمار توصیفی و استنباطی، تحلیل عامل اکتشافی، آزمون t، تحلیل واریانس و آزمون اندازه گیری های مکرر بهره گرفته شد. یافته ها: یافته ها نشان دادکه مولفه آموزش با میانگین ۳.۸۹ بیش از سایر ویژگی ها مهم تلقی شده و مولفه های بهره وری و خدمات اجتماعی با توجه به شاخص اهمیت در اولویتهای بعدی قرار دارند. همچنین بین مولفه های آموزش، پژوهش، خدمات اجتماعی و دیدگاه پاسخگویان بر حسب متغیر های جنسیت، سابقه کار و رتبه دانشگاهی نسبت به تاثیر گذاری مولفه ها بر بهره وری اعضای هیئت علمی تفاوت معنادار است. نتیجه گیری: گسترش و تقویت افکار و ایده های نو در بین استادان، توزیع هدفدار و بهینه اعتبارات تحقیقاتی و تقویت زیرساختها و منابع در حوزه فناوری نوین، بهترین پیش بینی کننده بهره وری اعضای هیئت علمی اند. این پژوهش تلویحات و پیشنهادهایی برای مدیران و تصمیم سازان و همچنین پژوهشگران مطرح کرده است.

کلیدواژه ها

بهره وری اعضای هیئت علمی, مولفه ها, آموزش, پژوهش, خدمات اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.