سه تفاوت مبنایی در علم دینی و علم سکولار
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی، دوره: 18، شماره: 61
- کد COI اختصاصی: JR_KSIU-18-61_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 254
نویسندگان
استاد دانشگاه شیراز و عضو پژوهشکده تحول و ارتقای علوم انسانی- اجتماعی دانشگاه شیراز
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر تبیین سه سوال مبنایی در خصوص ۱) رابطه معرفت نفس با علم دینی، ۲) نسبت بین علم انسان، علم خدا و جهان، و ۳) مزیت نسبی علوم انسانی- اسلامی بود. روش: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کیفی است که با نگرشی تحلیلی- تطبیقی به منابع دینی و علوم انسانی رایج صورت گرفته است. یافته ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که: ۱) توجه به معرفت نفس یکی از زمینه های لازم برای تحول در علوم انسانی است. ۲) در تدوین نظریه علوم انسانی- اسلامی باید آموزه های وحیانی به عنوان دانش درجه اول قلمداد شود. ۳) مزیت نسبی علم دینی، توانایی عبور از ظاهر به باطن امور است که از طریق درک جوهر اشیا حاصل می شود. نتیجه گیری: به دلیل تفاوتهای مبنایی در علم دینی و سکولار، رویکردهای تذهیبی و ترکیبی نمی توانند منتهی به تحول اساسی در علم رایج شوند و تنها یک فلسفه علم جدید می تواند کارساز واقع شودکلیدواژه ها
علم دینی, علم سکولار, معرفت نفس, آموزه های وحیانیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.