ساخت، ارتقا و ارزیابی غشاهای پلیمری از جنسPVDF جهت کاربرد در فرآیند تقطیرغشایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC17_331
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا طالبی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران کارشناس ارشد، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه فردوسی مشهد

احسان سلجوقی

دانشیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

سیدمحمود موسوی

استاد، گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

غشاهای صفحه تخت از جنس پلیمرPVDF که حاوی افزودنی PEG۴۰۰ به عنوان شکل دهنده حفرات بودند، به روش ترسیب به وسیله ی غوطه وری ساخته شده و جهت نمکزدایی از آب در فرآیند تقطیرغشایی مورد استفاده قرار گرفتند. در این پژوهش، تاثیر افزودن PEG۴۰۰ در ۴ سطح غلظتی۰، ۳ ، ۴ و۵ درصد وزنی و نیز تاثیر غلظت پلیمر در ۴ سطح غلظتی ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۳ درصد وزنی بر روی خواص و عملکرد غشاها مورد بررسی قرار گرفت. غشاهای ساخته شده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی )FESEM(، دستگاه اندازه گیری زاویه تماس و نیز ستاپ آزمایشگاهی تقطیر غشایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزودن PEG۴۰۰ به محلول ریخته گری، حفرات انگشت- مانند به صورت کشیده تر و بزرگتری تشکیل شده و تخلخل غشاها نیز افزایش یافت. افزایش در شار محصول و کاهش کیفیت تراوه )افزایش هدایت آن( از دیگر پیامدهای افزودن PEG بود. تاثیر افزودن بالاترین سطح از ۵( PEG درصد وزنی( در قیاس با سایر سطوح غلظتی از آن محسوس تر بوده و به کاهش قابل توجه در کیفیت تراوه منجر شد. از سوی دیگر با افزایش غلظت پلیمر، شار تراوه کاهش و هدایت آن کمتر شد. در این بخش نیز افزایش غلظت پلیمر از ۱۰ به ۱۱ درصد وزنی، کاهش چشمگیر در هدایت تراوه را به دنبال داشت در حالیکه افزایش بیشتر در غلظت پلیمر و رسیدن آن به ۱۳ درصد وزنی از تاثیر کمتری بر کاهش هدایت تراوه )ارتقای کیفیت آن( برخوردار بود.

کلیدواژه ها

تقطیرغشایی تماس مستقیم، غشای PVDF، افزودنی PEG۴۰۰

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.