بررسی اثر پارامترهای تخلخل و تراوایی در افزایش برداشت نفت از مخازن هیدروکربوری با استفاده از امواج فراصوت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC17_307
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی آقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندس نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

سهیل حکاک زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی شریف

حامد نامدار

دانشجوی دکتری مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

آرزو جعفری

دانشیار گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

با توجه به مصرف بالای انرژی، نیاز به منابع جدید و کاهش منابع نفت سبک، توجه ها به سمت تولید از مخازن نفت سنگین جلب شده است. تولید از این مخازن بدلیل گرانروی بالا با مشکلاتی همراه است و نیازمند استفاده از روشهای حرارتی برداشت میباشد. این روشها وابستگی شدید به سوخت و آب داشته و شامل محدودیتهایی فنی، اقتصادی و زیست محیطی میشوند. لذا استفاده از روشهای جدید تولید کاراتر و دوستدار محیط زیست بیش از پیش احساس میشود. یکی از روشهای نوین پیشنهاد شده استفاده از امواج فراصوت جهت کاهش ویسکوزیته نفت در مخزن میباشد. در این مطالعه با استفاده از برنامه نویسی در متلب بمنظور افزایش برداشت نفت به بررسی استفاده از امواج فراصوت در مقیاس بزرگ پرداخته شده و اثر پارامترهای مخزنی تخلخل و تراوایی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که استفاده از امواج فراصوت موجب بهبود تولید به میزان ۴۴۵۰۹/۴۳ بشکه در بهترین حالت میشود. همچنین مخازن با تخلخل و تراوایی بالاتر به دلیل کاهش دانسیته توده سنگ مخزن عملکرد بهتری در جذب موج داشته و انرژی موج جذب شده موجب افزایش فشار و دمای مخزن و در نتیجه افزایش تولید بیشتری از مخزن میشود.

کلیدواژه ها

ازدیاد برداشت نفت، امواج فراصوت، تخلخل، تراوایی، شبیه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.