بازیابی طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی به روش هیدرومتالورژی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC17_274
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 988
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب قلندری

مرکز تحقیقات غشا، دانشکده مهندسی شییمی و نفت، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران کارشناسی ارشد مهندسی شیمی (گرایش فرایندهای جداسازی)

مهدی امیری نژاد

مرکز تحقیقات غشا، دانشکده مهندسی شییمی و نفت، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران استادیار مهندسی شیمی (گرایش فرآیندهای جداسازی)

سجاد مرادی

مرکز تحقیقات غشا، دانشکده مهندسی شییمی و نفت، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران کارشناسی ارشد مهندسی شیمی (گرایش طراحی فرایند)

چکیده

به منظور بازیابی فلزات گرانبها از ضایعات الکترونیکی به روش هیدرومتالورژی، از نیتریک اسید (برای استخراج نقره) و مخلوطی شامل اسید نیتریک %۷۰ و اسید هیدروکلریک به نسبت ۱ به ۳ (به عنوان حلال استخراج طلا) استفاده شد. به منظور تعیین میزان فلز گرانبها، از آنالیز ICP استفاده شد. بالاترین درصد استخراج نقره و طلا در دمای ۱۰۰ C به ترتیب به میزان ۷۹/۴ و %۸۸ به دست آمد. سپس، به منظور بررسی تاثیر فشار بر استخراج نقره و طلا، آزمایش در شرایط فشار ۶ bar و در همین دما (۱۰۰ C) انجام شد. نتایج نشان دادکه افزایش فشار از ۱ به ۶ bar منجر به افزایش درصد استخراج نقره و طلا به ترتیب به میزان ۹۹ و %۹۸ گردید.

کلیدواژه ها

ضایعات الکترونیکی، بازیابی، فلزات گرانبها، استخراج ، هیدرومتالورژی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.