معرفی و شناسایی انواع مختلف نظام های کشت علوفه-دارو

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کاربرد پژوهش های نوین شیمی و کشاورزی در توسعه گیاهان دارویی (با محوریت گشنیز)
  • کد COI اختصاصی: CAMCS01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه دریایی

استادیار دانشگاه پیام نور قم

چکیده

علوفه دارو از طریق کشت گیاهان دو منظوره (با خاصیت علوفه ای و دارویی) و یا کشت مخلوط گیاهان علوفه ای و گیاهان دارویی حاصل می شود که ضمن دارا بودن ویژگی های علوفه ای مناسب مانند پروتئین بالا، زیست توده کافی و مقدار فیبر مورد نیاز دام دارای متابولیت های ثانویه دارویی نیز هستند گیاهان دومنظوره مانند کنگر فرنگی، شلغم علوفه ای، شنبلیله و کشت مخلوط گیاهان علوفه ای با گیاهان دارویی مانند یونجه - رازیانه، شبدر برسیم - ریحان، سورگوم - ریحان، ماشک علوفه ای - گشنیز و جو - شوید می باشد که هر یک دارای خواص دارویی خاص خود بوده و می تواند اثرات مناسبی بر روی متابولیسم، سلامتی و افزایش تولیدات دامی داشته باشند. با ترویج مصرف علوفه دارو با رویکردی جدید به طبیعت از بروز بیماری های دامی و اثرات منفی مصرف بی رویه داروهای شیمیایی (مورد مصرف دام) در ایران و جهان کاسته شده و گامی در جهت نیل به اهداف کشاورزی پایدار برداشته می شود.

کلیدواژه ها

نظام های کشت، علوفه-دارو، گیاه علوفه ای، گیاه دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.