تحلیل الگوی سوانح برون شهری با تاکید بر سطح خدمت دهی مبتنی بر نظریه راف (مورد مطالعه: محورهای برون شهری استان سمنان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-13-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هما خدادادی

گروه مدیریت، دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت، دانشگاه صنعتی شاهرود

رضا شیخ

دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت، دانشگاه صنعتی شاهرود

علی اکبر حسنی

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

در کشور ایران سوانح جاده ای یکی از اصلی ترین عوامل مرگ ومیر در سال های اخیر است. به دلیل نقش آفرینی عوامل متعدد در بروز یک سانحه جاده ای، مدیریت پیشگیری از وقوع این پدیده با چالش های متعددی همراه است. با توجه به حضور عوامل متعدد کمی و کیفی در فرایند تحلیل سوانح، در این تحقیق روشی مبتنی بر نظریه مجموعه های راف جهت شناسایی الگوی بروز سوانح جاده ای مورد استفاده قرار گرفت. با بهره گیری از مدل پیشنهادی، این امکان فراهم خواهد شد تا بروز سوانح در ابعاد چندگانه تحلیل شود و درنهایت، نتیجه وقوع یک سانحه با در نظر گرفتن  عوامل دخیل در آن به صورت قاعده بیان گردد. برای این منظور، طیف جامعی از عوامل مبتنی بر ادبیات موضوع و نظرات خبرگان مرتبط با خودرو، راننده و محیط مدنظر قرار گرفته شد. در ادامه داده های جمع آوری شده از کیفیت سوانح مربوط به خودرو های سواری در محور های  برون شهری استان سمنان بررسی شدند تا مدیریت بروز سوانح با استفاده از الگوهای علمی موجب کاهش تعداد حوادث جاده ای شود. علل حادثه که بیش ترین تعداد تکرار را داشته اند در قالب قوانین استخراج شده اند. نتایج نشان می دهد که واژگونی خودروی سواری در شرایط جوی بارانی باعث جرح و فوت می شود. همچنین عدم توجه رانندگان خودروی سواری به مقابل حتی در  شرایط جوی عادی نیز منجر به فوت افراد می شود. بدین ترتیب نظریه مجموعه های راف عملکرد قابل قبولی در شفاف سازی نقش عوامل سانحه و درنهایت زمینه سازی جهت پاسخگویی موثر بعد از وقوع حادثه و همچنین پیشگیری از وقوع حادثه ایفا می کند.

کلیدواژه ها

شناسایی الگو, نظریه مجموعه های راف, سوانح جاده ای, سیستم پشتیبان تصمیم گیری, کلاسه بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.