CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی تاثیر کیفیت فضاهای عمومی بر میزان حضورپذیری اجتماعی بانوان در فضاهای شهری (نمونه موردی خیابان ۴۵ متری و ۳۰ متری شهر قدس)

عنوان مقاله: ارزیابی تاثیر کیفیت فضاهای عمومی بر میزان حضورپذیری اجتماعی بانوان در فضاهای شهری (نمونه موردی خیابان ۴۵ متری و ۳۰ متری شهر قدس)
شناسه ملی مقاله: KBAU03_064
منتشر شده در سومین کنفرانس ملی شهرسازی و معماری دانش بنیان در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا عیمردانی قراکلک - کارشناسی ارشد، گروه شهرسازی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
زنان در گذشته و در اکثر جوامع، تنها محدود به حوزه خصوصی بودند و اجازه حضور و فعالیت در حوزه عمومی را نداشتند. در نتیجه حوزه عمومی، حوزهای مردانه تلقی میشد و حضور زنان در آن یک استثنا به حساب می آمد. لیکن با تغییر روابط و نقشها و به تبع آن تغییر در گفتمان جنسیتی؛ زنان توانستند به عرصه عمومی وارد شده و به فعالیت در آن بپردازند. هدف از انجام چنین پژوهشی ارزیابی تاثیر کیفیت فضاهای عمومی بر میزان حضورپذیری اجتماعی بانوان در فضاهای شهری (نمونه موردی خیابان ۴۵ متری و ۳۰ متری شهر قدس) است. برای نخستین بار از روش بهترین بدترین (BWM) که یک روش ابداعی سال ۲۰۱۵ و آخرین روش از سری روشهای تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM) است استفاده شد. تطابق بسیار خوب این روش با روش تحلیل شبکهای (ANP) و نتایج استوارتر این روش منتج به نتایج بسیار خوبی گردید. نتایج روش بهترین بدترین، ذا تاسازگار است و نشان داد که عدم درک و رعایت حقوق عابران پیاده از جانب رانندگان، و توقف افراد مزاحم در مسیرهای پیاده و عدم وجود گشت منظم و مداوم نیروی انتظامی و هجوم اتومبیل و تداخل حرکت سواره در رتبه های اول تا سوم علل مهم و تاثیرگذار بر کیفیت فضاهای عمومی بر میزان حضورپذیری اجتماعی زنان در شهر قدس گردیده است.

کلمات کلیدی:
فضای عمومی، روش بهترین بدترین،BWM ، امنیت، شهر قدس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1376229/