شناخت آسیب های اجتماعی استفاده از شبکه های اجتماعی و تاثیر آن بر سبک زندگی دانش آموزان (کم توان): نمونه موردی (مدرسه دوره اول و دوم پسرانه اتحاد ملی و دخترانه طلیعه زنجان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF09_345
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا آتش نما

مشاور مدرسه استثنایی شهید خدایی آموزش و پرورش ناحیه - ۲ زنجان

فریبا آتش نما

مدیر مدرسه استثنایی طلیعه آموزش و پرورش ناحیه - ۲ زنجان،

چکیده

اخیرا، ظهور تکنولوژی های نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی بوجود آورده است، موجب تغییراتی در سبک زندگی افراد شده است. دانش آموزان کم توان ذهنی نیز از این امر مستثنی نیستند و آسیب های ناشی از تحولات اخیر و به ظهور رسیدن شبکه های مختلف اجتماعی دگرگونی های عمیقی در زندگی افراد جامعه بوجود آورده است و علی رغم تمام محاسن آن نگرانی هایی را برای مسئولان و خانواده ها ایجاد نموده است ، هدف از این تحقیق شناخت آسیب های شبکه های اجتماعی و تاثیر آن بر سبک زندگی دانش آموزان کم توان ذهنی مدارس متوسطه استثنایی شهر زنجان می باشد. تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی است و در آن از نمونه گیری تصادفی خوشه ای استفاده شده است . ابزار تحقیق پرسش نامه " محقق ساخته" می باشد و برای آزمون فرضیه ها از تحلیل واریانس رتبه ای "فرید من" استفاده شده است و نتایج بدست آمده نشان داد که ارتباط با شبکه های اجتماعی در ابعاد شکل گیری شخصیت، ارزش های دینی و اعتقادی ،پیشرفت تحصیلی،ارتباطات نامتعارف ، تعاملات اجتماعی ، ارتباط با والدین و نیاز های جنسی بیشترین آسیب را به همراه داشت و بر مدیریت بدن و ساختار اسکلتی کمترین آسیب را در پی داشت. در آخر مهم ترین آسیب های شبکه های اجتماعی شناخته شدند، تاثیر آن بر سبک زندگی دانش آموزان کم توان ذهنی مشخص شد و راهکارهایی جهت مقابله و کاهش آسیب ها و تهدیدات ناشی از آن در ابعاد مختلف ارائه گردید.

کلیدواژه ها

آسیب های اجتماعی، شبکه های اجتماعی، سبک زندگی، دانش آموزان کم توان ذهنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.