بررسی ساختار و خواص مغناطیسی نانووایرهای آلیاژ کبالت - نیکل

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES01_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 889
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم دولتی

استادیار دانشگاه صنعتی شریف

احمد قهرمانی نژادقره لر

دانشجوی کاشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

در ادامه تحقیقات درزمینهنانووایرها در این مقاله خواص مختلف نانووایرهای فلزی کبالت و آلیاژهای کبالت - نیکل مورد بررسی قرارگرفت نانووایرها در داخل حفرات تمپلیت های منظم اکسید آلومینیوم رسوب داده شدند. تمپلیت های منظم اکسید آلومینیوم با روش آندایزینگ دو مرحله ای ساخته شدند و قطر و طول حفرات به ترتیب درمحدوده ابعادی 3000-5000 nm 30-35 nm تنظیم گردیدند خواص مختلف نانووایرها از نظر ترکیب شیمیایی مورفولوژی وخواص مغناطیسی با استفاده از تکنیک های مختلف VSM TEM ,AFM ,SEM ,EDX ارزیابی گردید طی این تحقیق مشاهده شد که بین غلظت یونها درمحلول با ترکیب آلیاژی نانووایرهای بدست آمده رابطه مستقیمی وجود دارد نیز مشاهده شد که درمحدوده پتانسیل بهینه بدست آمده تغییرات پتانسیل تاثیر چندانی در ترکیب شیمیایی نانووایرهای بدست آمده ندارد در بین نانووایرهای بررسی شده نانووایرهای با ترکیب 55% کبالت 45% نیکل دارای بالاترین خواص مغناطیسی هستند و کمتری خواص مغناطیسی دراین بین مربوط به آلیاژ 70% کبالت - 30% نیکل می باشد.

کلیدواژه ها

رسوب دهی الکتروشیمیایی، جریان متناوب، کبالت - نیکل، نانووایر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.