نقش پارکینگ های طبقاتی و تاثیر آن در حمل و نقل شهری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU07_0307
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد بهتاش

استاد

غلامحسین رضایی

دانشجو

محمدتقی پروین مردخه

دانشجو

چکیده

مدیریت و هدایت جابه جایی انسان و کالا در سطح معابر یک شهر، مهم ترین هدف ایجاد سیستم های حمل و نقل شهری است. کارکرد این سیستم وابسته به وجود زیرساخت های لازم و نیز قرارگیری مناسب اجزا مختلف آن و هماهنگی این اجزا با یکدیگر است. یکی از مهم ترین زیرساخت های سیستم حمل و نقل مراکز شهرهای بزرگ، پارکینگ های طبقاتی عمومی هستند که نقش عمده ای در کاهش پارک حاشیه ای و روانی ترافیک ایفاء می کنند. ترافیک سنگین شهری یکی از مشکلات زندگی شهری جدید و ماشینی شدن جوامع بشری است. با افزایش جمعیت و رشد غیر اصولی شهرها از یک طرف و افزایش خودروها از طرف دیگر به منظور کاهش ترافیک در شهر، احداث پارکینگ های عمومی به عنوان یکی از راهکارهای موثر، می تواند مدنظر قرار گیرد. رشد سریع جمعیت و افزایش تملک وسایل نقلیه شخصی، گستردگی جغرافیایی شهر را به دنبال دارد. در چنین شهرهایی سیستم حمل و نقل عمومی درون شهری اهمیت ویژه یافته و به نحوی طراحی می گردد که حداکثر کارآیی را در سرویس دهی به شهروندان و تشویق بیشتر به استفاده از آن داشته باشد ولی با این وجود، هرساله بر تعداد وسایل نقلیه در شهرها افزوده می شود و با این افزایش علاوه بر بروز تراکم، افزایش آلودگی هوا و تعداد تصادفات درشبکه راه ها، امروزه شهرها شاهد معضل کمبود محل توقف وسایل نقلیه به خصوص در مناطق مرکزی هستند. عدم وجود پارکینگ های عمومی منجر به افزایش پارک حاشیه ای و کاهش عرض خیابان و در کل اخلال در سیستم ترافیک می شود. در این شرایط مدیریت پارکینگ یکی از مولفه های اصلی مدیریت بخش دیگری از ترافیک شهری، یعنی ترافیک ساکن می باشد و این در حالی ست که زمان توقف خودروهای سواری شخصی در شهرها به مراتب بیش از مدت زمان حرکت آن هاست. بنابراین، پیش بینی فضای مناسب پارکینگ برای خودروها به ویژه در مناطق پرتراکم و مرکزی شهر علاوه بر صرفه جویی در مصرف سوخت و زمان جست وجوی پارکینگ، کاهش استهلاک وسایل نقلیه و آثار نامطلوب روانی باعث کاهش زمان تاخیر در شبکه و افزایش ظرفیت و سرعت می شود. در این میان یکی از بهینه ترین حالات پارکینگ های عمومی، پارکینگ های طبقاتی است از همین رو در این پژوهش نقش پارکینگ های طبقاتی و تاثیر آن حمل و نقل شهری بررسی شده است. بر این اساس برای جمع آوری داده ها از روش کتابخانه ای استفاده شده است. این تحقیق از نظر روش و ماهیت، توصیفی- تحلیلی بوده و از حیث هدف پژوهش در دسته تحقیقات کاربردی قرار دارد.

کلیدواژه ها

پارکینگ، ترافیک شهری، حمل و نقل شهری، پارکینگ طبقاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.