ارائه مدلی برای تغییر تقاضا تاکسی اینترنتی در شرایط کرونا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU07_0277
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آصف خیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برنامه ریزی حمل ونقل شهری، دانشگاه تربیت مدرس

امیررضا ممدوحی

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

سیدرضا اسماعیل زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برنامه ریزی حملونقل شهری، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

به دلیل ادامه بحران covid-۱۹، چشم انداز حمل ونقل شهری دچار تغییرات چشمگیری شده است، همچنین افزایش خطرات مرتبط با مکان های شلوغ همراه با اقدامات فاصلهگذاری اجتماعی در حمل ونقل عمومی و اشتراکی، احتمالا روی گزینه های عادی مسافران تاثیر می گذارد و انتظار می رود به دلایل ذکر شده تمایل به استفاده از وسیله نقلیه شخصی افزایش یابد. این مقاله اقدام به ارائه مدل رگرسیون خطی چند متغیره با استفاده از نظرسنجی آنلاین از کاربران تاکسی اینترنتی نموده است تا عوامل موثر بر تغییرات تقاضا تاکسی اینرنتی درشرایط کرونا را شناسایی کند. نتایج بدست آمده نشان داد که: ۱- بیشتر، افرادی که جوان هستند و تحصیلات بالایی دارند از این خدمات استفاده می کنند. ۲- شیوع ویروس کرونا بر میزان استفاده مردم از تاکسی های اینترنتی تاثیر منفی داشته است و مهم ترین عامل کاهش تقاضا تاکسی های اینترنتی شده است. ۳- افزایش قیمت بنزین بر میزان استفاده مردم از تاکسی اینترنتی تاثیر مثبت داشته است و باعث افزایش تقاضا تاکسی های اینترنتی شده است. ۴- تقاضا برای سفرهای تفریحی و تحصیلی با تاکسی اینترنتی کاهش داشته است. ۵- کسانی که امکان استفاده از خودروی شخصی را داشته اند میزان استفاده خود را بیشتر از کسانی که خودروی شخصی ندارند، کاهش داده اند. ۶- گروه سنی ۲۵ تا ۴۰ سال نسبت به گروه های سنی دیگر، تمایل کمتری به کاهش میزان استفاده خود از این خدمات داشته اند.

کلیدواژه ها

تاکسی اینترنتی، کرونا، افزایش قیمت بنزین، مدل رگرسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.