ارتباط بین عدالت سازمانی و استرس شغلی در ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
- کد COI اختصاصی: SPORTCONF07_122
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 339
نویسندگان
دانشجوی دکتری، دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز
استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده علوم انسانی گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان
چکیده
با توجه به اهمیت سلامت کارکنان سازمان که نتیجه آن کارایی بالاتر سازمان است، و استرس یک تهدید جدی برای سلامتی محسوب می شود؛ و نیز عدالت سازمانی از مقوله های مهمی است که اخیرا به آن توجه زیادی شده است، هدف از پژوهش حاضر تعیین ارتباط بین عدالت سازمانی و استرس شغلی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری می باشد. با توجه به اینکه حجم جامعه آماری وسیع نبود، از روش نمونه گیری کل شمار استفاده شده است. بدین منظور طبق هماهنگی های لازم با مسئولین مربوطه، اطلاعات بوسیله پرسشنامه های عدالت سازمانی رگو و کان ها و استرس شغلی او یانگ از ۷۲ نفر (۴۵ نفر مرد و ۲۷ نفر زن) جمع آوری شد. در این تحقیق از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن جهت تعیین ارتباط و نیز t مستقل جهت مقایسه بین زنان و مردان استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داده است که هیچکدام از مولفه های عدالت سازمانی (عدالت توزیعی در پاداش، عدالت توزیعی در وظایف، عدالت رویه ای، عدالت بین فردی و عدالت اطلاعاتی ارتباط معنی داری با استرس شغلی ندارد (P> ۰.۰۵). عدالت سازمانی نیز تفاوت معنی داری بین دو گروه زنان و مردان نشان نداد (P> ۰.۰۵). استرس شغلی اما به طور معنی داری در مردان بیشتر بود (P< ۰.۰۵). با بررسی نتایج این تحقیق مشاهده گردید که بین عدالت سازمانی و استرس شغلی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری ارتباط معنادار وجود ندارد. همچنین بین عدالت سازمانی کارکنان زن و مرد ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری تفاوت معنادار وجود ندارد. در مقابل استرس شغلی کارکنان مرد ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری بیشتر از کارکنان زن این ادارات است. این مورد شاید به دلیل این باشد که شغل مردان برای گذران امور زندگی خانواده شان حیاتی و شغل زنان شاید بیشتر جهت سرگرمی باشد.کلیدواژه ها
عدالت سازمانی، استرس شغلی، ادارات ورزش و جوانان، عدالت توزیعیمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.