تاثیر تمرینات با شدت بالا همراه با مصرف کراتین و بتا-آلانین بر میزان توده عضلانی و برخی از عوامل زیست – حرکتی زنان میانسال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONF07_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بی بی زهرا موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

محمدرضا رمضان پور

دانشیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

محمود سلطانی

استادیارگروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

فرناز امینیان

مربی گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد سما، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

چکیده

مقدمه: استفاده صحیح از مکمل دغدغه بسیاری از افرادی است که برنامه ورزشی دارند. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر تمرینات باشدت بالا همراه با مصرف کراتین و بتا-آلانین بر میزان توده عضلانی و برخی از عوامل زیست – حرکتی زنان میانسال بود.روش: پژوهش از نوع تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. ۴۰ زن میانسال با میانگین و انحراف استانداردسن (۶۷ / ۲ ± ۴۳ / ۳۷)، قد (۴۳ / ۳ ± ۷۳ / ۱۶۱)، وزن (۱۱ / ۳ ± ۲۹ / ۶۱) به عنوان نمونه انتخاب شدند و بصورت تصادفی به چهار گروه ۱۰ نفری (تمرین+ مصرف کراتین مونوهیدرات، تمرین+ مصرف بتا آلانین، تمرین+ دارونما و کنترل) تقسیم شدند. برنامه تمرین تناوبی به مدتچهار هفته با شدت ۸۰ تا ۹۰ درصد ضربان قلب هدف انجام شد. در ابتدا و انتهای پژوهش ترکیب بدنی، تست های میدانی ایلینویز وآزمون پرش سارجنت اندازه گیری شد. برای مقایسه بین گروهی از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون تعقیبیLSD استفاده شد.یافته ها: نتایج پژوهش حاضر بین تاثیر تمرین- مکمل کراتین و تمرین – مکمل بتاآلانین با گروه تمرین- دارونما بر توده عضلهشرکت کننده ها افزایش معناداری را نشان داد (P< ۰/۰۵). در حالی که متغیرهای چابکی و توان بی هوازی در مقای سه بین گروه هایتمرین- مکمل کراتین و تمرین – مکمل بتاآلانین با گروه تمرین- دارونما تغییر معنی داری را نشان نداد.نتیجه گیری: به نظر می رسد تمرین تناوبی به همراه مکمل کراتین و بتا آلانین توانسته روی افزایش توده عضلانی تاثیر معنی داریدا شته با شد اما این مکمل ها نتوان سته اند روی شاخص های مربوط به چابکی و توان بی هوازی تغییراتی ایجاد کند و نیاز به پژوهشهای بیشتری در این زمینه موتود است.

کلیدواژه ها

کراتین، بتاآلانین، زنان میانسال، تمرین با شدت بالا، عوامل زیست حرکتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.