مدل بلوغ تحول دیجیتال شرکت مهندسین مشاور موننکو ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RMIECONF10_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حقیری

مدیر گروه طرح و برنامه، معاونت برنامه ریزی و سیستم، شرکت مهندسین مشاور موننکو ایران

متین رجبی

کارشناس سیستم ها و روش ها ، گروه طرح و برنامه، معاونت برنامه ریزی و سیستم، شرکت مهندسین مشاور موننکو ایران

چکیده

عصری که در حال حاضر در آن قرار داریم عصر صنعت ۴ است، یعنی عصری که باعث تغییر بنیادین مدل کسب وکارها از تفکر تا عملکرد با محوریت فناوری های تحول آفرین می باشد. به طور کلی، تحول دیجیتال، یکپارچه سازی فناوری های دیجیتال با تمام زمینه های کسب و کار است. این یکپارچه سازی سبب تغییرات فناورانه در مورد عملکرد و تغییر شگرف در ارزش خدمات ارائه شده به مشتری می شود. به علاوه اینکه این کار یک تغییر در فرهنگ سازمانی است که نیاز به چالش با وضعیت موجود دارد. تحول دیجیتال فشار گسترده ای بر سازمان ها متحمل کرده است. آنچه مسلم است، تحول دیجیتال تغییری اساسی است و همچون هر تغییر سازمانی دیگر، با نهایت دقت باید مدیریت شود. به بیانی آنچه عامل موفقیت سازمان ها در این زمینه است، شناخت قابلیت های کلیدی سازمان و به طوری کلی ابعاد درگیر در تحول دیجیتال با استفاده از چارچوبی استاندارد می باشد ، برای دستیابی به موفقیت در عصر تحول دیجیتال، سازمان ها باید یک نقشه راه ترسیم نمایند و لازمه طراحی نقشه راه، درک درست و شناخت صحیح از تمامی ابعاد موضوع تحول دیجیتال است، مدل های بلوغ تحول دیجیتال از ابزار شناخته شده جهت شناخت و ارزیابی صحیح سازمان ها از خود است. براساس مطالعات انجام شده، مدل های بلوغ تحول دیجیتال دارای تنوع بسیار می باشد و بنا به هر صنعت و هر حوزه ممکن است ابعاد متفاوتی را دربرگیرد. این پژوهش با مطالعه مدل های بلوغ موجود و با تلفیق آن با تکنیک دلفی به یک مدل بلوغ تحول دیجیتال برای شرکت موننکو، جهت نیل این سازمان به سوی عصر دیجیتال دست یافته است . بر این اساس ابعاد ، معیارها و زیر معیارهای مدل معرفی شدند و در نهایت پرسشنامه ای جهت ارزیابی طراحی و در اختیار مدیران ارشد سازمان قرار داده شد که در ادامه مقاله، به تشریح چگونگی آن پرداختیم.

کلیدواژه ها

مدل بلوغ، تحول دیجیتال، ابعاد مدل بلوغ، معیار مدل بلوغ، زیر معیار مدل بلوغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.