تحلیل اثرات زیست محیطی طراحی شهرک های مسکونی با رویکرد آسایش انسانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HAMYARCONF12_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا خدابخشی زیدی

مدرس گروه شهرسازی موسسه آموزش عالی کسری رامسر

چکیده

محیط زیست به عنوان بستر زندگی انسانی، نیازمند توجه به ویژگی های مختلف آن با توجه به نوع بهره گیری از آن می باشد. این امر در طراحی شهرک ها و مجتمع های مسکونی که نیاز اسکان انسان ها را به صورت موقت یا دائمی برآورده می نمایند نیز حائز اهمیت است. در این میان تامین آسایش انسانی در این فضاها با توجه به اثرات زیست محیطی ایجاد و طراحی این شهرها ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در این پژوهش بدان پرداخته شده است. بر این اساس، تحقیق حاضر با هدف تحلیل اثرات زیست محیطی طراحی شهرک های مسکونی با رویکرد آسایش انسانی صورت گرفته است. این پژوهش ، از نوع تحقیقات توسعه ای بوده و سعی بر آن دارد تا جلوه های ارزیابی زیست محیطی ناشی از اجرای این پژوه ها را نیز مد نظر قرار داده تا بتواند حداکثر میزان آسایش انسانی را تامین نماید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها به تحلیل محتوای مباحث به صورت کیفی مبادرت شده است. نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از آن است که در راستای تامین آسایش انسانی بهره گیری از مصالح بوم آورد و متناسب با اقلیم منطقه می تواند بر آسایش انسانی در زمان حضور در واحد ها موثر باشد و توجه به طراحی اقلیمی ، آسایش انسانی را برای ساکنان مجتمع های مسکونی فراهم خواهد آورد . این امر نشان دهنده تاثیر مستقیم طراحی اقلیمی و توجه به عناصر اقلیمی در طراحی ها و ارتباط مستقیم آن با مقوله آسایش انسانی است. ضمن اینکه بهره گیری از نتایج تحلیل آسایش انسانی (اقلیمی) در بر مبنای شاخص های موجود در این زمینه همچون شاخص اقلیم ماهانی ، ایوانز و نیز شاخص اقلیم توریست TCI می تواند به بهبود بخشی شهرک ها و مجتمع های مسکونی در راستای توجه به اثرات زیست محیطی محدوده های انسانی موثر باشد

کلیدواژه ها

طراحی شهرک مسکونی، اثرات زیست محیطی، آسایش انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.