ارائه روش بهینه برای افزایش بهره وری سازمان های ورزشی با استفاده از الگوریتم کلونی زنبور عسل مصنوعی ABC

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی علوم ورزشی، تربیت بدنی و سلامت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SPORTBCNF05_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر علیزاده

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی

علیرضا شمس عصر

کارشناس ارشد مهندسی مکاترونیک

چکیده

امروزه در جوامع پیشرفته، عرصه ورزش تحت تاثیر پیشرفت تکنولوژی قرار گرفته است و ارتقای سطح بهره وری در ورزش یکی از مهم ترین رسالت های مدیران ورزشی محسوب می شود. برجسته نمودن حوزه های فعال و تاثیرگذار در افزایش سطح بهره وری از سایر حوزه های موجود در سازمان های ورزشی همواره جزء چالش های محققان ورزشی و مدیران سازمان بوده است. با توجه به این موضوع که بهینه سازی ابزاری قدرتمند برای کاهش هزینه های غیرضروری در مسایل اجرایی می باشد لذا در این مطالعه از الگوریتم فراابتکاری بهینه سازی بر اساس هوش جمعی و رفتار هوشمندانه جمعیت زنبور عسل مصنوعی استفاده شده و سعی بر آن است که نگرشی نو و بهینه در اجرای فرایند افزایش سطح بهره وری سازمان ارائه گردد. در این روش، موقعیت فعلی سازمان با ورود اطلاعات اولیه و استخراج داده ها بدست آمده و فرایند انتخاب حوزه های با اهمیت سازمان و کشف و رفع گلوگاه های موجود در حوزه های منتخب اجرا می شود. این الگوریتم غیرحریصانه بوده و نظرات مدیران سازمان، شرایط بومی و غیره را در تصمیم گیری های عملیاتی دخیل می نماید. نتایج بدست آمده، کاهش شدید پیچیدگی زمانی و هزینه اجرایی را در بر دارد، بطوریکه پیچیدگی روش های پیشین از درجه دوم به پیچیدگی خطی O(۲n) تقلیل یافته که باعث کاهش خطاهای تصمیمگیری، کاهش دورزیر اعتبارات تخصیص یافته و کاهش نفر بر ساعت اجرای عملیات و افزایش راندمان همراه با شفافیت و دقت اجرای عملیات می شود.

کلیدواژه ها

افزایش بهره وری، بهینه سازی، سازمان ورزشی، الگوریتم کلونی زنبور عسل مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.