ویژگی های مورد نیاز در به کارگیری یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک از دیدگاه کشاورزان آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 9، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-9-42_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا نعمتی

عضو هیات علمی گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور ایران

مهران فرج اللهی

عضو هیات علمی گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور ایران

نازیلا خطیب زنجانی

عضو هیات علمی گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور ایران

طلعت دیبا واجاری

عضو هیات علمی گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور ایران

چکیده

هدف اصلی این تحقیق، تعیین مولفه های بکارگیری یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک می باشد. جامعه آماری تحقیق کشاورزان با سواد استان آذربایجان شرقی (۱۴۹۱۹۲ N =) می باشد. بر اساس فرمول کوکران، تعداد ۳۸۲ نفر به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی محتوایی آن با نظر متخصصان مورد تایید قرار گرفت. پایایی اولیه پرسشنامه با استفاده از محاسبه آلفای کرونباخ برای هر یک از قسمت های پرسشنامه به دست آمد( ۸/۰ تا ۹۴۷/۰). روایی سازه و پایایی ترکیبی (CR )ابزار تحقیق نیز با برآورد مدل اندازه گیری و پس از اعمال اصلاح های لازم به دست آمد. داده ها با استفاده از SPSSWin۲۰ و AMOS۲۰ در قالب مدل سازی معادله های ساختاری تحلیل گردید. نتایج تحقیق نشان داد؛ ۵/۵۰ درصد از کشاورزان از نظر میزان مهارت کار با ابزارهای یادگیری سیار در سطح پایین قرار دارند. ۴/۵۲ درصد از کشاورزان از نظر میزان نگرش نسبت به کاربرد یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک در سطح متوسط و ۸/۲۸ درصد دارای سطح نگرش بالاتر هستند. هرچه میزان متغیرهای سطح سواد و درآمد در کشاورزان افزایش یابد میزان تمایل آنها به بکارگیری یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک افزایش می یابد. در نهایت تحلیل مدل ساختاری نشان داد؛ مولفه های محتوا، مهارت، سودمندی، مالی، روانشناختی و نگرش با بکارگیری یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک رابطه مثبت و معنی داری دارند و در مجموع۸۶ درصد از واریانس آن را تبیین می کنند.

کلیدواژه ها

یادگیری سیار, آموزش کشاورزی, کشاورزی ارگانیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.