رابطه ی مهارت های ارتباطی با عملکرد آموزشی - پژوهشی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 6، شماره: 30
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-6-30_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه اسکوهی

۱انش آموخته کارشناسی ارشد آموزش کشاورزی دانشگاه تهران

سید حمید موحدمحمدی

دانشیار دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران

احمد رضوانفر

استاد دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران

چکیده

نظام آموزش عالی کشاورزی برای بقای خود، به ارتباطات نیاز دارد و درک و شناخت بهتر از مهارت­های ارتباطات انسانی، موجب ارتقای سازمانی می­شود. این تحقیق از نوع علی- معلولی است و با هدف تعیین رابطه­ی مهارت های ارتباطی با عملکرد آموزشی- پژوهشی اعضای هیات علمی انجام شده است. برای گردآوری داده­ها از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق، ۱۲۰تن اعضای هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع­طبیعی ساری بود(۱۲۰N=) که با استفاده از روش نمونه­گیری عمدی ساده، ۹۸ تن از اعضای هیات علمی برای بررسی گزینش شدند(۹۸n=). ابزار تحقیق از لحاظ روایی محتوایی برابر نظر شماری از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران در این زمینه تایید شد و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (بین ۸۷/۰ - ۷۷/۰) تایید شد. پردازش داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه ۱۸ انجام شد. نتایج تحقیق نشان دادندکه میزان ضریب همبستگی بین مهارت­های ارتباطی ( مهارت گوش­دادن موثر، مهارت نوشتاری، مهارت ارتباط شفاهی و مهارت کار با همکاران)، با عملکرد آموزشی- پژوهشی نمونه آماری مورد بررسی، (۵۱۱/۰rs=) می­باشد که گویای ارتباط مثبت و معنادار بالا(۰۱/۰ P=)، بین مهارت­های ارتباطی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مورد بررسی با عملکرد علمی آنان است. بنابراین، مشخص شد که با افزایش مهارت­های ارتباطی اعضای هیات علمی، عملکرد علمی آنان نیز افزایش می­یابد. در نهایت، به­منظورارتقای عملکرد علمی اعضای هیات علمی کشاورزی و منابع طبیعی بر مبنای یافته­های به دست آمده از پژوهش، پیشنهادها و راهکارهایی در جهت کمک به سیاستگزاران، مدیران و برنامه­ریزان نظام آموزش عالی کشاورزی ارایه شده است.

کلیدواژه ها

عملکرد آموزشی- پژوهشی, مهارت های ارتباطی, اعضای هیات علمی, آموزش عالی کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.