بررسی تحلیلی نیروهای آیرودینامیکی بالک مشبک در حضور بدنه در جریان مافوق صوت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس توسعه فناوری در مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: METEC05_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی علیشاهی

استاد مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز

محمد طاهری حسینخانی

کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا، بخش انرژی و هوافضا، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز

چکیده

بالک های مشبک، بالک های نسبتا جدیدی هستند که به دلیل مشخصات خاص آیرودینامیکی آنها در مقایسه با نمونه هایرایج بالک ها، به عنوان کنترل کننده و پایدارکننده ی وسائل پروازی مورداستفاده قرارگرفته اند. بررسی ها نشان می دهد کهبالک های مشبک می توانند در زوایای حمله بزرگتری نسبت به بالک های معمولی عمل نمایند بدون اینکه به حالتواماندگی برسند. همچنین بالک های مشبک، گشتاور لولایی کوچکتری نسبت به بالک های معمولی دارند که این مزیتباعث میشود از محرک های کوچکتری برای کنترل بالک ها استفاده شود. از دیگر مزایای بالک مشبک می توان به کاهشاثرات تداخلی گردابه های بدنه روی بالک و جانمائی آسان وسیله پروازی در محفظه های نگهدارنده اشاره کرد. هدف از اینتحقیق بررسی تحلیلی نیروهای آیرودینامیکی بالک مشبک در حضور بدنه در جریان مافوق صوت است؛ بدین منظورضریب نیروی عمودی بالک مشبک از تئوری اصلاح شده اوارد برای بال های نازک در جریان مافوق صوت و به روش زاویهحمله موثر به دست آمده است؛ به دلیل حضور بدنه و تغییر در زاویه حمله موثر، ضریبی تحت عنوان ضریب بارگذاری بالدر حضور بدنه در زاویه حمله موثر ضرب و این چنین اثر وجود بدنه دیده می شود. در این تحقیق ضرایب آیرودینامیکیشامل ضریب نیروی عمودی، ضریب نیروی محوری و همچنین ضریب گشتاور پیچشی حول مرکز آیرودینامیکی سههندسه بالک مشبک در حضور بدنه به روش تحلیلی به دست آمده و با نتایج آزمایشگاهی تونل باد مقایسه شده است. بهدلیل عدم تعریف بالک مشبک در نرم افزار (MD (Missile Datcom، امکان اضافه کردن نتایج تحلیلی بالک مشبک بدنه با ارائه فرمولی در این نرم افزار مقدور شده و صحت محاسباتی آن راستی آزمایی و تاییدشده است.

کلیدواژه ها

بالک مشبک، جریان مافوق صوت، زاویه حمله موثر، بدنه، MD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.