واکنش عملکرد علوفه تر و کارایی مصرف آب به نوع آبیاری و روش کاشت در ذرت سیلویی SC260

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
  • کد COI اختصاصی: NSASD02_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه ایلام

علی اشرف مهرابی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

مهرشاد براری

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

رحیم ناصری

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه ایلام

چکیده

به منظور بررسی اثر آبیاری بر عملکرد علوفه تر و کارایی مصرف آب در ذرت سیلویی، آزمایشی زراعی به صورت1387 در دانشکده کشاورزی 8- کرتهای خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 8دانشگاه ایلام اجرا گردید. آبیاری (آبیاری جویچهای کامل (شاهد)، آبیاری جویچهای یک در میان) به عنوان کرت اصلی و روش کشت (شاهد (بدون کود نیتروژن و یونجه)، مصرف کود نیتروژن و کشت همراه یونجه) به عنوان کرت- فرعی انتخاب شدند. علوفه برداشت شده از نظر صفات، عملکرد و اجزای عملکرد علوفه تر شامل وزن تر ساقه، وزن تر بلال، وزن تر برگ، وزن تر کل و کل عملکرد علوفه تر تولیدی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که آبیاری جویچهای کامل در تمام طول دوره رشد، باعث افزایش معنیدار وزن تر بلال، وزن تر برگ، وزن تر کل، کل عملکرد علوفه تر تولیدی شد. روش کشت بر تمامی صفات مورد آزمایش معنی دار گردید. ببشترین وزن تر برگ، وزن تر بلال، وزن تر ساقه وروش کشت نیز بر تمامی صفات مورد مطالعه معنی دار × وزن تر کل در روش کشت دوم بدست آمد. برهمکنش آبیاری گردید. بیشترین میزان کارایی مصرف آب در آبیاری یک در میان و روش کشت دوم (نیتروژن) دست آمد. بیشترین عملکرد تر در آبیاری کامل جویچه ای و کشت دوم (کود نیتروژن) بدست آمد. در مجموع آزمایش نشان داد که آبیاری جویچه ای کامل بیشترین عملکرد و اجزای عملکرد علوفه تر را به خود اختصاص داد. اما بیشترین کارایی مصرف آب در آبیاری یک درمیان جویچه ای حاصل گردید.

کلیدواژه ها

آبیاری، ذرت سیلویی، عملکرد علوفه تر، روش کاشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.