قابلیت اجرایی جانشین های رهبری در انجام ماموریت های سازمانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های مدیریت انتظامی، دوره: 16، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PMSQ-16-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اختر خوش نواز

دانشجوی دکتری رشته مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

غلامرضا معمارزاده طهران

دانشیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات

سید مهدی الوانی

استاد گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

ناصر حمیدی

دانشیار گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی قابلیت­های جانشینی رهبری در انجام ماموریت های سازمانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران انجام شد تا مشخص کند کدام ماموریت توسط جانشین های رهبری قابلیت اجرایی در ناجا را دارد. جانشین های رهبری، با عواملی نظیر ویژگی فردی، شغلی، سازمانی و ارزشی مشخص می شود که لزوم رهبری را در بسیاری از شرایط غیرضروری می سازند. روش: روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت داده ها، کمی است. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان و مدیران و کارشناسان ستادی نیروی انتظامی است و نمونه آماری آن مشتمل بر ۷ نفر از خبرگان سازمانی و ۵۴ نفر از مدیران ستادی و ۲۰۰ نفر از کارشناسان ستادی نیروی انتظامی است که به شیوه نمونه گیری ساده و در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش­نامه محقق ساخته که روایی صوری و محتوایی آن توسط خبرگان تایید و ضریب آلفای کرونباخ آن نیز ۸۵/۰ بود استفاده شد. همچنین برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های تی تک نمونه ای و تی مستقل استفاده شد.یافته ها: انجام این پژوهش، نشان داد ویژگی ارزشی می تواند به عنوان جانشین رهبری در تمام ماموریت های ناجا مورد توجه قرار گیرد؛ اما ویژگی فردی برای هیچ کدام از ماموریت ها به عنوان جانشین رهبری نمی تواند ایفای نقش کند. همچنین نتایج نشان داد در حوزه­های مورد بررسی بین وضع موجود و مطلوب تفاوت معناداری وجود ندارد (۰۵/۰ < p).نتیجه گیری: در راستای نتایج بدست آمده پیشنهاد می­شود دوره­ها و کارگاه­های تخصصی ارتقای خلاقیت و خودشکوفایی برای توانمندسازی کارکنان برگزار شود تا ابعاد مختلف جانشین رهبری در سازمان تحقیق یابد.

کلیدواژه ها

رهبری, جانشین های رهبری, ماموریت , سازمان, نیروی انتظامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.