مکان یابی سایت های مناسب اسکان موقت پس از زلزله درمنطقه ۸ شهر اهواز با استفاده از GIS
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله
- کد COI اختصاصی: CAUICNF06_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 307
نویسندگان
دانشجو ارشد مهندسی عمران بهمن امامی
چکیده
زلزله یکی از خطرناک ترین پدیده های طبیعی عصر حاضر می باشد که همواره اهمیت خود را به طور عینی نمایان کرده است. به طور کلی در هنگام بروز بحران زلزله در شهر ها مسئله اسکان موقت و بهینه سازی اسکان جمعیت اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. در مواجه با چنین سوانحی در لحظه وقوع، کار چندانی نمی توان کرد در حالی که اثرات آن ها را با برنامه ریزی در راستای کاهش تلفات و خسارات احتمالی از قبل می توان خنثی نمود. پژوهش حاضر با هدف نگاهی سیستمی به بحران، به دنبال ترسیم برنامه ای علمی و دقیق برای برنامه های آمادگی و برنامه ریزی پیش از بحران زلزله بر مبنای به کارگیری سیستم اطلاعات جغرافیایی و مدل تصمیم گیری چند معیاره فازی در راستای مکان یابی سایت موقت برای منطقه ۸ شهر اهواز باتاکید بر عوامل سازگار، عوامل ناسازگار و دسترسی، عوامل طبیعی و جمعیت می باشد. به این منظور، ۱۵ لایه نقشه ورودی آماده گردید و در محیط ArcGIS مورد تحلیل و آنالیز قرار گرفت. عوامل موثر وزن دهی گردید، محدودیت ها اعمال شد و محل هاییبا تناسب بالا، متوسط و پایین در منطقه ۸ شهرستان اهواز استخراج و پیشنهاد شد. مناطق پیشنهاد به منظور احداث مراکز اسکان موقت بعد از زلزله شامل: محله های کوی نبوت، فاز یک پادادشهر، بنفشه و خروسیه و در رتبه بعدی محله های کوی فولاد، فاز ۲و ۵ پادادشهر، باهنر،کوی ایثار و جهاد می باشند. شریان های اصلی شهر شرایط مناسبی به منظور دسترسی به مراکز اسکان موقت دارند.کلیدواژه ها
مکان یابی، اسکان موقت، زلزله ، تحلیل سلسله مراتبی فازی، سیستم اطلاعات جغرافیاییمقالات مرتبط جدید
- پهنه بندی خطر سیلاب با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (مطالعه موردی: غرب استان مازندران)
- بتن جاذب دی اکسید کربن: راهکاری نوین برای کاهش اثرات زیست محیطی
- بتن با قابلیت تغییر شکل: نوآوری در مصالح ساختمانی برای سازه های انعطاف پذیر و پایدار
- بررسی رفتار دینامیکی ساختمان های بلند در برابر زلزله با استفاده ازمیراگرها
- تعیین تابع شکل بهینه ی سیستم تک درجه آزادی معادل دیوار برشی فولادی مرکب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.