مدلسازی و بهبود برنامه ریزی تولید وسفارشات؛ مطالعه موردی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
  • کد COI اختصاصی: ICIORS14_188
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدکاظم سیدرمضانی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه خیام

امیرحسین اخروی

استادیار گروه مدیریت، مجتمع آموزش عالی گناباد

چکیده

موضوع اصلی این تحقیق کاربردی طراحی یک مدل با استفاده از برنامه ریزی خطی میباشد که با کمک این مدل میتوان برنامه ریزی تولید را در شرکت ارمغان چاشنی توس بهینه کرد، هزینه های تولید را کاهش داده و سود حاصل از فروش محصولات را به حداکثر رساند. در حال حاضر، برنامه هفتگی تولید با استفاده از سیستم دستی و نه به صورت سیستماتیک و براساس سفارشات و موجودی ها و میزان راندمان تولید در روز می باشد و محاسبات ذهنی انجام می شود. در این تحقیق بااستفاده از نرم افزار گمز، برنامه پیشنهادی و سپس مدل نمونه ای برای واحد برنامه ریزی پیشنهاد شده و سعی در بهبود برنامه ریزی در این واحد شده است. این شرکتهای تولیدی از ویژگیهای خاص آن: تنوع محصولات بسیار زیاد، ماشین آلات حساس و دقیق در طول فرآیند تولید می باشد، برنامه ریزی بسیار دقیقی لازم است تا بتوان از حداکثر نیروی انسانی و ماشین آلات استفاده شود و در ضمن محدودیتها هم رعایت شود. روش مورد استفاده در این پژوهش مدلسازی برنامه ریزی خطی عدد صحیح ترکیبی میباشد. در این روش باتوجه به منابع موجود در هر دوره و هزینه های تولید، نگهداری، موجودی، سفارشات تاخیر شده، استخدام و اخراج و هزینه راه اندازی تولید، ابتدا تابع هدف و محدودیتها تعیین شده، سپس برای هریک از محصولات، دادههای موردنیاز برای حل این مدل با استفاده از محاسبات انجام شده و با وارد کردن دادهها در نرم افزار گمز جواب بهینه بدست آمد و بنابراین مقادیر اندازه بهینه تولید محصولات در شش دوره (دوره ها براساس روز) به دست آمده و باعث کاهش هزینه های تولید، نگهداری، موجودی و غیره می گردد.

کلیدواژه ها

مدل سازی برنامه تولید، برنامه ریزی خطی عدد صحیح ترکیبی، محدودیت ظرفیت تولید، سطح موجودی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.