بررسی رابطه بین هوش هیجانی و استرس شغلی کارمندان یک شرکت تولیدی(مطالعه موردی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
  • کد COI اختصاصی: ICIORS14_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده همتیان اشرفیان

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی – واحد تهران شمال

منا کوشان

دانشجوی دکتری مدیریت زنجیره تامین، دانشگاه اتاگو نیوزلند

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین هوش هیجانی و استرس شغلی کارمندان یک سازمان است. به این منظور ۳۵ نفر از کارمندان یک شرکت تولیدی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، انتخاب شده اند. ابزارهای پژوهش، دو پرسش نامه استاندارد استرس شغلی و هوش هیجانی است. فرضیه پژوهش عبارت است از اینکه بین هوش هیجانی و مولفه هایش با استرس شغلی رابطه معناداری وجود دارد. نتایج نشان می دهد که با توجه به مقدار ضریب همبستگی پیرسون بین هوش هیجانی و استرس شغلی کارمندان سازمان رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. همچنین تمامی مولفه های هوش هیجانی که شامل تنظیم هیجان، ارزیابی هیجان، مهارت های اجتماعی هیجان و کاربرد هیجان است رابطه معکوس و معناداری با استرس شغلی دارند که مولفه تنظیم هیجان می تواند تغییرات استرس شغلی را بهتر از سایر مولفه های هوش هیجانی توضیح دهد. ازآنجاکه هوش هیجانی از عوامل مهم در کاهش استرس شغلی محسوب می شود مدیران و مسئولان می توانند با تقویت آن ها در کارمندان از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی هوش هیجانی در برنامه های آموزشی خود به افزایش بهره وری سازمان ها کمک کنند و تا حد زیادی استرس محیط کار را برای آنان کاهش دهند. همچنین به مسئولان پیشنهاد می شود با ارزیابی میزان هوش هیجانی افراد، کسانی را استخدام کنند که بهره بیش تری از هوش هیجانی دارند. زیرا می تواند در برنامه ریزی های آموزشی و توانمندسازی کارمندان یک سازمان مفید باشد و می تواند سازمان ها را در جهت مدیریتی بهتر، سلامت کارکنان و بهبود عملکرد آن ها و افزایش رضایت مشتریان یاری رساند.

کلیدواژه ها

هوش هیجانی، استرس شغلی، همبستگی پیرسون، کارمندان شرکت تولیدی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.