ارائه یک رویکرد برنامهریزی تصادفی دو مرحلهای برای طراحی شبکه زنجیره تامین تابآور دارو: مطالعه موردی کویید-۱۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
  • کد COI اختصاصی: ICIORS14_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 806
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا روشنی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران.

محمدرضا غلامیان

دانشیار دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران.

مهسا عربی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران.

چکیده

با توجه به افزایش پیچیدگیهای ناشی از عدمقطعیت و تاثیرات آن در شبکههای زنجیره تامین، بسیاری از محققین به استفاده از رویکردهای تقابلی با عدمقطعیت دادهها روی آوردهاند. به علاوه، وقوع هرگونه اختلال در شبکههای توزیع، میتواند خسارتهای جبرانناپذیری به بار بیاورد. بنابراین اتخاذ استراتژیهای مناسب برای بالا بردن سطح تابآوری شبکه زنجیره تامین به دنبال کاهش آثار مخرب ناشی از هرگونه اختلال امری مهم و ضروری به نظر میرسد. در این مقاله، یک مدل ریاضی چندهدفه، چند دورهای و سناریو محور ارائه شده است که در آن علاوه بر کمینهسازی دو هدف زمان تحویل و هزینه، به منظور افزایش تابآوری شبکه، معیارهای منفی تابآوری نیز کمینه میگردند. برای غلبه بر ماهیت غیرقطعی دادهها نیز از رویکرد برنامهریزی تصادفی دو مرحلهای استفاده شده است. همچنین برای تبدیل مدل، به یک مدل تکهدفه، از برنامه ریزی آرمانی بهره گرفته شده است. در نهایت، برای اثبات کاربردی بودن مدل، دادههای واقعی یک مطالعه موردی در مشهد پیادهسازی شده است. بر اساس نتایج اعتبارسنجی و تحلیل حساسیت صورت گرفته، مدل غیرقطعی پیشنهادی از برتری مشهودی نسبت به مدل قطعی برخوردار است.

کلیدواژه ها

طراحی شبکه زنجیره تامین؛ برنامهریزی تصادفی دو مرحلهای؛ تابآوری؛ زنجیره تامین دارو؛ کویید-۱۹.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.