اهمیت توجه به انرژی های باد وخورشید ، کاربرد و چالشهای استفاده از آنها

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نخستین همایش علمی تخصصی باد و خورشید
  • کد COI اختصاصی: WINDCONF01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7032
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عابدینی

چکیده

با افزایش روزافزون جمعیت جهان و محدود بودن منابع انرژی ، کلیه کشورها با مشکل مصرف انرژی روبرو هستند .در سالهای اخیر موضوع انرژی تحت تاثیر پدیده ای با عنوان بحران جهانی انرژی اهمیت بیشتری پیدا کرده است . در ایران، وجود زمینه مناسب اقلیمی و تابش آفتاب در بیشتر مناطق و در اکثر فصول سال، همچنین وجود پستی و بلندی ها در مسیر نهرهای آب، داشتن مناطق واجد پتانسیل بالای باد ، زمینه لازم و مناسبی را برای استفاده و گسترش انرژی های نو و پاک فراهم آورده است. با این وجود، ایران در راه بکارگیری انرژی های نو با موانع عمده و اساسی مواجه است.عدم شناخت کافی مردم و برخی مسولین از انرژی های نو و مزایای آن ، نبود توجیه اقتصادی می توانند از موانع دستیابی به انرژی های نو، علی الخصوص در این برهه زمانی به حساب بیایند . در این زمینه دو امر، بسیار مهم و ضروری به نظر می رسد اولا فرهنگ سازی برای آشنایی مردم با مقوله جدید انرژی و ارزش گرانبهای آن و دیگر حمایت دولت از افرادی که برای طرح و اجرای ساخت تجهیزات انرژی خورشیدی تلاش می کنند . هر کشوری باید راه حل مسئله انرژی را در چهارچوب استراتژی توسعه اقتصادی خود تعیین کند زیرا انرژی یکی از اجزای اصلی استراتژی توسعه هر کشوری است و این مسئله که منابع تجدید شونده انرژی بدون تلاش انسان ، دائما خود را تجدید می کنند را نباید از نظر دور نگه داشت . خلأهای موجود در بهینه سازی مصرف انرژی ، ضعف قوانین حمایتی ، فقدان برنامه‌ریزی و توجه به پتانسیل‌های منطقه‌ای در تامین انرژی نقاط مختلف کشوراز مهم‌ترین چالش‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور به حساب می آید .انرژی های نو و تجدید پذیری همچون انرژی باد و خورشید در ایران دارای پتانسیل بالایی برای استحصال و استفاده از آنها جهت تولید برق هستند . شهرهای بادخیز کشور همچون منجیل و شهرهای استان خراسان و سیستان و بلوچستان و یا نگاهی به انرزی خورشیدی بی انتهای کویرهای مرکزی ایران ، که سرچشمه انرژی های تمیز و رایگان خدادی هستند همه گواه این موضو ع می باشد اما در نهایت ، همه اینها بدون سیاست گذاری و سرمایه گذاری کلان دولتها جهت ترویج و توسعه تولید نیرو از انرژی های نو با استفاده از حمایتهای مالیاتی از شرکتهای فعال در این بخش امکان پذیر نمی باشد.

کلیدواژه ها

انرژی خورشید ، انرژی باد ، تجدید پذیر ، تجهیزات انرژی خورشیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.