چشم اندازها و چالش های فراروی سلول های خورشیدی نانوپیلار

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نخستین همایش علمی تخصصی باد و خورشید
  • کد COI اختصاصی: WINDCONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیژن صادق زاده

پریا اصلاحیان

چکیده

از آنجایی بازده سلول های خورشیدی کنونی بسیار بالاست، برای ساخت سلول های بهتر باید به کاستن میزان ماده مصرفی و کاهش هزینه اندیشید. می توان با ساخت سلول های نازک تر و بهینه کردن ظرفیت جذب نور، با کاهش هزینه، بازده سلول ها را افزایش داد. یکی از راه های بهبود جذب نور استفاده از نانوذرات فلزات نجیب می باشد. از طرفی مواد و نوآوری های معماری ابزار ها برای افزایش عملکرد سلول های خورشیدی ضروری است، در حالی که مجتمع سازی آن ها در مقیاس بزرگ به طور بالقوه آن ها را به عنوان یک منبع زیست پذیر از انرژی های جایگزین تبدیل می کند. در این راستا، در سال های اخیر با پیشرفت مداوم در این حوزه، پژوهش های فوق العاده ای شده است. در این مقاله، پیشرفت های اخیر در سلول های فتوولتائیک مبتنی بر نانوپیلار مرور شده اند و چالش ها و چشم انداز آینده آن ها مورد بحث قرار گرفته است. آرایه نانوپیلار مزایای منحصر به فرد بیشتری نسبت به فیلم های نازک در زمینه های خواص نوری و مجموعه حامل ارائه می دهد که ناشی از هندسه سه بعدی خود آن هاست. ساختار استوانه ای باریک نانو لوله کربنی باعث فشرده شدن مرتب اکترونها در هر یک از آنها می شود. الکترونها در طول نانو لوله حرکت می کرد و باعث تحریک شدن الکترونی جدید برای ادامه ی جریان می شدند.

کلیدواژه ها

سلول های فوتوولتائیک نانوپیلار، سلول خورشیدی، نانوسیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.