جذب زیستی اورانیم از محلول های آبی با استفاده از سویه ی مرجع و بومی قارچ آسپرژیلوس نیجر زنده
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 34، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JONSAT-34-4_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 257
نویسندگان
شرکت سامان نور گسیل، سازمان انرژی اتمی، صندوق پستی: ۱۳۳۹-۱۴۱۵۵، تهران ایران
دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف، صندوق پستی: ۹۴۶۵-۱۱۳۶۵، تهران ایران
دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف، صندوق پستی: ۹۴۶۵-۱۱۳۶۵، تهران ایران
چکیده
از دو سویه ی بومی و مرجع قارچ آسپرژیلوس نیجر زنده برای حذف زیستی فلز سنگین اورانیم از محلول های رقیق آبی استفاده شد. تاثیر pH (۳-۷)، غلظت اولیه ی فلز (۱۰-۵۰۰ میلیگرم بر لیتر)، زمان (۳۰ -۱۴۴۰ دقیقه) و زیست توده ی خشک (۰.۵-۵ گرم بر لیتر) بررسی شد. جذب زیستی بیشینه در ۵=pH و برابر ۸۲.۳۰ و ۷۴.۱۹ درصد برای سویه ی، به ترتیب، مرجع و بومی به دست آمد. جذب بیشینه در غلظت اولیه ی ۵۰۰ میلیگرم بر لیتر اورانیم و برای دو سویه ی مرجع و بومی قارچ به ترتیب، ۱۰۵ و ۱۴۳.۵ میلیگرم اورانیم بر گرم زیست توده ی خشک بود. واکنش زیستی، در مدت ۶۰ و ۱۲۰ دقیقه برای سویه ی به ترتیب، مرجع و بومی به تعادل رسید. ظرفیت جذب بیشینه در مقدار ۲ گرم بر لیتر زیست توده ی خشک برای هر دو سویه ی قارچ به دست آمد. مدل لانگمویر داده های به دست آمده برای هر دو سویه ی مرجع و بومی را با R۲، به ترتیب، برابر با ۰.۹۹۷۲ و ۹۹۷۹/۰ به خوبی برازش نمود. با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که سویه ی مرجع زیست توده ی زنده ی آسپرژیلوس نیجر نسبت به سویه ی بومی آن توانایی بیشتری در حذف فلز اورانیم از محلول های آبی دارد.کلیدواژه ها
اورانیم, جذب زیستی, سویه های مرجع و بومی, قارچ آسپرژیلوس نیجراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.