اثر زانوی پرانتزی بر کینتیک دویدن در بازیکنان نخبه فوتبال در شرایط پیش بینی شده و پیش بینی نشده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی مشهد، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JPSR-10-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش شیروانی پور

دانشجوی دکتری بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران

مهدی خالقی

استادیار گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران

علی شریف نژاد

استادیار گروه بیومکانیک ورزشی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران

علی عباسی

استادیار گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران

چکیده

هدف:از آنجا که تغییر در راستای بدن می­ تواند موجب اختلال در مهارت­ های حرکتی شود، هدف پژوهش حاضر بررسی اثر زانوی پرانتزی بر کینتیک دویدن در بازیکنان نخبه فوتبال در شرایط پیش ­بینی ­شده و پیش ­بینی ­نشده بود.روش بررسی:در این مطالعه نیمه ­آزمایشی ۳۰ فوتبالیست مرد جوان در دو گروه مساوی زانو پزانتزی و نرمال به عنوان آزمودنی مشارکت داشتند. داده­ های نیروی عکس ­العمل زمین حین دویدن در شرایط پیش ­بینی ­شده و پیش ­بینی ­نشده با استفاده از دو صفحه نیرو جمع­ آوری شد.یافته ­ها:نتایج نشان داد نیروی عمودی عکس ­العمل زمین و نرخ بارگذاری عمودی در هر دو وضعیت پیش ­بینی ­شده و پیش ­بینی­ن شده به طور معناداری در گروه زانو پرانتزی بیشتر از گروه نرمال بود (۰/۰۵≥p). همچنین زمان رسیدن به اوج نیروی عمودی عکس ­العمل زمین در وضعیت پیش ­بینی ­نشده به طور معناداری از وضعیت پیش­ بینی ­شده بیشتر بود (۰/۰۵≤p). اختلاف معناداری بین گروه ­های زانو پرانتری و نرمال و وضعیت ­های پیش­ بینی ­شده و پیش ­بینی ­نشده در متغیرهای نیروی قدامی-خلفی و داخلی- خارجی عکس ­العمل زمین، زمان رسیدن به اوج نیروی قدامی- خلفی، ضربه پیشروی و زمان استقرار دویدن مشاهده نشد (۰/۰۵< p).نتیجه­ گیری:با توجه به نتایج، به نظر می ­رسد کینتیک دویدن در بازیکنان فوتبال می ­تواند تحت تاثیر زانوی پرانتزی و پیش ­بینی حرکت قرار گیرد.

کلیدواژه ها

زانوی پرانتزی, پیش بینی, نیروی عکس العمل زمین, نرخ بارگذاری, ضربه, فوتبال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.