بررسی رابطه بین اخلاق کار با تعهد سازمانی و رضایت شغلی در دبیران شهرستان ارسنجان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کارآفرینی، تعاون، جهاد اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: NCECEJ01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5839
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا خسروی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان، کارشناس ارشد روانشناسی صنعتی و ساز

آمنه رضایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان، کارشناس ارشد روانشناسی صنعتی و ساز

نازیلا اسکندری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان، کارشناس ارشد روانشناسی صنعتی و ساز

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه بین اخلاق کار با تعهد سازمانی و رضایت شغلی در دبیران شهرستان ارسنجان بود. جامعه آماری این تحقیق را کلیه دبیران شهرستان ارسنجان که 400 دبیر می باشند، تشکیل می داد. 150 نفر از کارکنان با روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده های لازم این پژوهش نیز با استفاده از پرسشنامه های اخلاق کار علی ( 1998 )، تعهد سازمانی و (OCQ) شاخص توصیف شغل (JDI) جمع آوری گردید. این پژوهش با توجه به ذات و ماهیت آن از نوع توصیفی - همبستگی می باشد . برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی ساده، رگرسیون چند گانه وآزمون t استفاده شده است؛ به علاوه در این پژوهش سطح معنا داری 0/05 در نظر گرفته شده است. براساس فرضیه های پژوهش تحلیل داده ها نشان داد که رابطه بین اخلاق کار و تعهد سازمانی معنادار بود ولی بین اخلاق کار و رضایت شغلی رابطه معنا دار وجودنداشت. همچنین اخلاق کار با ابعاد تعهد سازمانی رابطه داشت، اخلاق کار فقط با بعد سرپرست رضایت شغلی رابطه داشت . بین ابعاد تعهد سازمانی با ابعاد رضایت شغلی رابطه وجود داشت. رضایت شغلی و تعهد سازمانی 5 درصد از واریانس اخلاق کار را پیش بینی میکند که البته نقش تعهد سازمانی در این پیش بینی بالاتر می باشد. به علاوه دبیران زن و مرد از لحاظ اخلاق کار و رضایت شغلی تفاوتی با یکدیگر نداشتند. اما میانگین تعهد سازمانی دبیران زن بصورت معنا داری از دبیران مرد بیشتر بود.

کلیدواژه ها

اخلاق کار، تعهد سازمانی، رضایت شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.