طبقه بندی پیشنهادی برای معادن ایران با تاکید بر معادن کوچک مقیاس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 31، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_GSJ-31-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شکورشهابی

استادیار، گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین

علی نوری قراحسنلو

استادیار، گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین

سیدرضا عظیمی

دکترا، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، تهران، ایران

عادل متحدی

دانشجوی دکترا، دانشکده معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

باوجود سهم انکارناپذیر معادن کوچک مقیاس مقیاس و سنتی (ASMs) در بخش صنعت معدنی و کسب کارهای کوچک مقیاس (SME) تعریف مشخص و فراگیری برای این گونه معادن ارائه نشده یا هر کشوری استانداری متناسب با شرایط خود ارائه کرده و در بیشتر موارد این بخش زیرشاخه SME منظور شده است. حال آنکه نحوه فعالیت این معادن از نوع ذخیره تا روش استخراجی و فروش، کاملا متفاوت با معادن بزرگ مقیاس (LSM) می باشد. لذا ارائه مدل جامعی در ترکیب با تعاریف SME و LSMs می تواند موجب تسهیل در سیاست گذاری، نظارت و تحلیل عملکرد آنها گردد . در این تحقیق طی بررسی کارهای پیشین، استاندارد کشورهای مختلف در حال توسعه در رابطه با معادن کوچک مقیاس جمع آوری گردید تا معیارهای اصلی یک تعریف واحد حاصل شود. در ادامه، با تلفیق رویکردهای مذکور و بررسی استانداردهای مرتبط کشور، مدل جامعی برای دسته بندی معادن در چهار طبقه کوچک، متوسط، بزرگ و خیلی بزرگ براساس چهار معیار اصلی نوع ذخیره یا معدن، تعداد نیروی انسانی، میزان سرمایه گذاری ثابت و صورت مالی سالیانه ارائه شد. مرزهای سطوح در دو معیار اول براساس استاندارها و تعاریف موجود در داخل کشور تعریف شد تا طبقه بندی ارائه شده کمترین چالش را با شرایط فعلی داشته باشد.

کلیدواژه ها

معدن, معادن کوچک مقیاس و سنتی, کسب وکارهای کوجک مقیاس, طبقه بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.