بهینه سازی زوایای پره های ساکن یک کمپرسور محوری پنج طبقه با استفاده از تلفیق روش عددی یک بعدی با الگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE19_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی آزادیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

علی مددی

استادیار، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

پایداری عملکرد و کارایی بیشینه در موتورهای توربین گاز در شرایط مختلف کاری دارای اهمیت بسزایی است که بخش زیادی از این پایداری و کارایی بیشینه مرتبط با کمپرسور هاست. برای حفظ کارایی و پایداری کمپرسورها در شرایط مختلف کاری به روش های کنترلی روی آورده می شود. از جمله این روش ها و اقدامات تجهیز کمپرسور به پره های با زاویه ی نصب متغیر است که برای سادگی مکانیکی به استاتورهای متغیر بسنده می شود. در این پژوهش برای ارزیابی کارایی کمپرسور اعم از نقشه عملکردی با استفاده از متغیرهای دبی جرمی، بازدهی آیزنتروپیک و نسبت فشار از یک روش یکبعدی استفاده می شود که با مقایسه آن با نتایج آزمایشگاهی از اعتبار قابل قبولی برخوردار است. در این پژوهش با تغییر زاویه پره های استاتور و پره راهنمای ورودی بهینه سازی کارایی کمپرسور در هر دور به صورت مستقل انجام می گیرد. این بهینه سازی با استفاده از الگوریتم ژنتیک انجام می شود. در نتیجه این بهینه سازی مشاهده می شود که در تمامی دور ه ها بخصوص دوره های پایین تر بازدهی آدیاباتیک افزایش قابل توجهی می یابد. همچنین بوسیله بهینه سازی، کمپرسور با افزایش در دبی جرمی و نسبت فشار کل مواجه می شود

کلیدواژه ها

مدل یک بعدی، کمپرسور محوری،هندسه متغیر، خارج از طراحی، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.