تحلیل تجربی و عددی ضربه سرعت پایین محوری بر روی سازه مخروطی مشبک کامپوزیتی با و بدون گشودگی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE19_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن زارع تبار

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک-طراحی کاربردی، مجتمع مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

امیر لامعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک-طراحی کاربردی، مجتمع مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

محمدرضا زمانی

استادیار، مکانیک-طراحی کاربردی، مجتمع مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

حسین پارسا

استادیار، مکانیک- طراحی کاربردی، مجتمع مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

چکیده

سازه مخروطی مشبک کامپوزیتی متشکل از ریب های مارپیچ و محیطی می باشد. این سازه می تواند جا یگز ین سازه های لمینیت کامپوزیتی، سازه های فلزی و سازه های مشبک آلومینیومی گردد. در این پژوهش، با انجام آزمون های تجربی و با کمک نرم افزار آباکوس، به بررسی تجربی و عددی ضربه سرعت پایین در سازه مخروطی مشبک با و بدون گشودگی پرداخته شده است. برای انجام تست ضربه سرعت پایین، سازه مخروطی مشبک ساخته شده و تحت بارگذاری سقوط آزاد ضربه زننده دیسک آلمینیومی قرار گرفته اند. برای شبیه سازی عددی، از المان شل و حل آسیب پیشرونده هاشین در نرم افزار آباکوس، کمک گرفته شده است. برای اعمال بار گسترده ی یکنواخت از دو صفحه صلب در بالا و پایین سازه استفاده گردید. برای تحلیل ضربه ی محوری، در مرکز صفحه صلب بالایی جرم متمرکز وسرعت اولیه تعریف شد، به نحوی که حرکت صفحه صرفآ در راستای محوری سازه بوده و حرکت در جهات د یگر بسته شده است. مقایسه بین نتایج عددی و تجر بی نشان می دهد که روش المان محدود، روشی کارآمد جهت کاهش زمان و هزینه برای پیشگویی رفتار ای ن نوع سازه ها در مقابل بارهای ضربه ای است. در بارگذاری ضربه، آنچه که موجب جذب انرژی در سازه می شود، آسیب دیدن بخشی از سازه در زمان برخورد می باشد. بسته به میزان انرژی وارده، این آسیب دیدگی در ناحیه تقاطع ریب های مارپیچ نزدیک قطر بزرگ تر سازه و یا تقاطع ریب های مارپیچ و محیطی آن اتفاق افتاده است.

کلیدواژه ها

ساختار مخروطی ، سازه مشبک کامپوزیتی، ناپیوستگی هندسی، ضربه محوری، المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.