بررسی عوامل موثر بر خشکیدگی قنات های دشت هرات با تکیه بر سیاست های بهره برداری
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: همایش بین المللی دانش سنتی مدیریت منابع آب
- کد COI اختصاصی: TKWRM01_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2770
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری دانشگاه یزد
استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد
دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد
چکیده
قنات از دیرباز بهترین و کم هزینه ترین شیوه بهره برداری از آب های زیرزمینی بوده است. در چند دهه اخیر با پیشرفت تکنولوژی و تبلیغ دستگاه های مدیریتی حفر چاه ها افزایش یافته و در نتیجه میزان آبدهی بسیاری از قنات ها کاهش یافته و تعداد کثیری از آن ها هم خشک و بایر شده اند. در این تحقیق سعی بر این است تا ارتباط بین خشکیدن قنات های دشت هرات و عوامل اقلیمی و انسانی از جمله حفر چاه های عمیق و نیمه عمیق بررسی شود. در این تحقیق سعی شد تا با ارتباط دادن عوامل اقلیمی، حفر چاه های کشاورزی، نوسانات سالانه سطح پیزومتریک و خشکیدن قنات های دشت هرات در استان یزد، علل اصلی خشک شدن بیشتر قنات های این منطقه شناسایی شود. نتایج نشان داد که از سال 1340 تا سال 1381 حدود 181 حلقه چاه در این منطقه حفر شده است و حدود 20 حلقه آن که از نوع چاه های عمیق می باشند از سال 1375 و توام با شروع خشکسالی های اخیر حفر شده اند که در نتیجه آن 74% کل قنات ها نسبت به قبل دچار کم آبی و 40% قنات هایی که دچار کم آبی شده بودند به کلی خشک و مابقی دچار کم آبی شدید شده اند، که این خود علاوه بر عوامل اقلیمی تا حد زیادی به عوامل انسانی از جمله مدیریت بهره برداری بستگی داشتکلیدواژه ها
قنات، خشکسالی، حفر چاه، عوامل انسانی، هراتمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.