معرفی فیبرولیت های منطقه قروه و شرایط تشکیل آنها

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه پترولوژی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPU-1-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی عمرانی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران

محسن موید

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

احمد جهانگیری

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

محسن موذن

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

سنگ های دگرگونی منطقه قروه، جنوب شرق سنندج، جزو زون دگرگونی سنندج سیرجان است. جنوب این ناحیه دارای مجموعه ای از دگرگونی های ناحیه ای و دگرگونی های مجاورتی حاصل از نفوذ توده ها است. درجات دگرگونی مختلف، نفوذ توده ها و پروتولیت های گوناگون، سنگ های دگرگونی مختلفی را به وجود آورده اند. متاپلیت ها دارای دو نسل از کانی های آندالوزیت، کردیریت و گارنت هستند که در پاسخ به دو مرحله نفوذ مجزا ایجاد شده اند. فیبرولیت به همراه آندالوزیت، گارنت، بیوتیت و مسکوویت در کنار توده نفوذی سرتیپ آباد برونزد دارد. مطالعات بافتی نشان می دهد که این فیبرولیت ها حاصل تاثیر فازهای نهایی ماگماتیسم است. رشد فیبرولیت ها بدون چین خوردگی و در همه جهات روی بیوتیت و آندالوزیت نشان می دهد که آنها در شرایط آرام تکتونیکی منطقه قروه به وجود آمده اند. مطالعات بافتی فیبرولیت ها نشان می دهد که از نوع ناهماهنگهستند. فیبرولیت ها غالبا روی بیوتیت ها و به مقدار کمتر در حاشیه و روی آندالوزیت رشد کرده اند. مطالعات فشار و دما سنجی فشار و دمایی کمتر از ۳ کیلوبار و ۷۰۰ درجه سانتی گراد را در زیر سیستم KMASH نشان می دهد. برخی مطالعات بافتی با ادامه رشد فیبرولیت ها بعد از تغییرشکل پلاستیک مطابق است.

کلیدواژه ها

قروه, دگرگونی, متاپلیت, فیبرولیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.