تاثیر زوج درمانی تلفیقی به روش دایمند بر کیفیت رابطه جنسی و استرس والدینی زوجین دارای فرزند زیر سه سال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های روان شناسی بالینی و مشاوره، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_RCPC-11-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمشید شجاعی

دانشجوی دکتری، گروه مشاوره، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

امین کرایی

استادیار/ گروه مشاوره، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

ذبیح الله عباس پور

مدرس مدعو، گروه مشاوره، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران/ استادیار گروه مشاوره، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده

چکیده

هدف: انتقال به دوره­ی والدگری غالبا با شور و نشاط و لذت فراوانی همراه است، اما این مرحله تغییرات زیادی را به دنبال دارد که می­تواند کارکردهای فردی و زوجی را تحت تاثیر قرار دهد. این پژوهش، با هدف بررسی تاثیر زوج درمانی تلفیقی به روش دایمند بر کیفیت رابطه جنسی و استرس والدینی زوجین دارای فرزند زیر سه سال انجام شده است.روش­: روش پژوهش، نیمه آزمایشی با طرح پیش­آزمون و پس­آزمون با گروه گواه بود. جامعه پژوهش، کلیه زوجین دارای فرزند کمتر از ۳ سال بودند که در سال ۱۳۹۹ به مراکز مشاوره شهرستان بهبهان مراجعه کرده بودند. نمونه پژوهش، ۲۰ زوج بودند که به صورت نمونه­ گیری هدفمند، انتخاب و به صورت تصادفی، در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه ۱۰ زوج) گمارده شدند. اعضای گروه آزمایش، به صورت گروهی تحت زوج درمانی تلفیقی به روش دایمند در ۶ جلسه ۹۰ دقیقه­ای قرار گرفتند. ابزار جمع­آوری داده­ ها، شامل مقیاس کیفیت رابطه جنسی زناشویی و مقیاس استرس والدینی بود. داده­ها با روش تحلیل کوواریانس چند متغیری و تک ­متغیری تحلیل شد.یافته­ ها: یافته ­ها نشان داد که بین گروه­ها از نظر کیفیت رابطه جنسی و استرس والدینی تفاوت معنی­داری وجود داشت. به عبارت دیگر، زوج­­درمانی تلفیقی به روش دایمند باعث افزایش معنی­دار کیفیت رابطه جنسی  (۰۰۱/۰ , p < ۹۴۴/۴۸۵F=) و کاهش معنی ­دار استرس والدینی (۰۰۱/۰ , p < ۶۴۷/۲۷۴F=) زوجین شد.

کلیدواژه ها

زوج درمانی تلفیقی به روش الماس, کیفیت رابطه جنسی, استرس والدینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.