مقایسه عملکرد رگرسیون های خطی چندگانه و جنگل تصادفی درجهت ارزیابی قیمت واحدهای مسکونی (موردشناسی: ولیعصر شمالی، شهر تبریز)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه جغرافیا و آمایش شهری-منطقه ای، دوره: 11، شماره: 40
- کد COI اختصاصی: JR_GIAJ-11-40_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 365
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز
دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تبریز
چکیده
اقتصاد مسکن یکی از مهم ترین ابعاد اقتصادی هر کشوری میباشد. چرا که تغییرات قیمتی آن تبعات مختلفی را در کوتاهمدت و بلندمدت بر اقتصاد ملی در بر خواهد داشت؛ بنابراین، تعریف مدلی که بتواند قیمت مسکن را ارزیابی نماید بسیار ضروری است. در این راستا، اهداف پژوهش حاضر مقایسه رگرسیونهای خطی چندگانه و جنگل تصادفی برای تعریف مدل ارزیابی قیمت واحدهای مسکونی و استخراج عوامل موثر بر قیمت واحدهای مسکونی میباشد. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه واحدهای مسکونی محلههای یک الی چهار کوی ولیعصر واقع در منطقه یک شهر تبریز به تعداد ۳۰۲۷۲ واحد میباشد. با استفاده از فرمول کوکران ۳۷۹ نمونه در سطح اطمینان ۹۵ درصد و ضریب خطای ۵ درصد برآورد گردید. جهت مدل سازی مطلوب، اطلاعات ۴۰۰ واحد مسکونی به عنوان نمونه به صورت میدانی جمع آوری شد. به منظور حذف اثر زمان در این پژوهش، تنها از دادههای شهریور سال ۱۳۹۹ استفاده شد. همچنین، جهت تجزیه وتحلیل دادهها از نرمافزارهای ArcMap، SPSS و RStudio استفاده شد.بر اساس نتایج، متغیرهای مساحت با ۷۸/۲۴ درصد، کل طبقات ساختمان با ۸۶/۹ درصد، سال ساخت با ۹/۷ درصد، فاصله از مراکز بهداشتی با ۸۹/۶ درصد، فاصله از تاسیسات شهری با ۸۴/۶ درصد، فاصله از فضای سبز با ۰۳/۵ درصد، فاصله از کاربری مذهبی با ۴۸/۴ درصد، فاصله از مراکز درمانی با ۲۶/۴ درصد، فاصله از مراکز نظامی و انتظامی با ۹۹/۳ درصد و استقرار واحد در طبقه با ۹۲/۳ درصد به ترتیب ده متغیر موثر دررابطه با قیمت مسکن محلههای ولیعصر شمالی میباشند.بر پایه یافتههای پژوهش مشخص گردید که رگرسیون جنگل تصادفی نسبت به رگرسیون خطی چندگانه قابلیت بالایی را در پیشبینی قیمت مسکن ولیعصر شمالی شهر تبریز دارا میباشد.کلیدواژه ها
قیمت مسکن, رگرسیون خطی چندگانه, رگرسیون جنگل تصادفی, ولیعصر شمالی, شهر تبریزاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.