طراحی یک مدل چندگانه تعاملی (IMM) به منظور تخمین پارامتر ضریب بالستیک ناشناخته در ردیابی موشک بالستیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی رادار و سامانه های مراقبتی ایران
  • کد COI اختصاصی: RADARC08_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اکبری

دانشجوی دانشگاه صنعتی مالک اشتر مجتمع برق و کامپیوتر

رضا فاطمی مفرد

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر مجتمع برق و کامپیوتر

حمید اصغری

دانشجوی دانشگاه صنعتی مالک اشتر مجتمع برق و کامپیوتر

چکیده

< p> امروزه ردیابی موشک بالستیک (BM) در فاز ورود مجدد به جو زمین به علل مختلف از جمله نو یز اندازه گیری حسگرها، مدل تخمین غیرخطی، زمان در گیری کمتر و فقدان دانش قبلی درباره شکل و اندازه هدف؛ جزو چالش های اصلی مهندسان این حوزه است. چالش برانگیزترین موضوع در ردیابی BM، فقدان اطلاعات قبلی درباره شکل و اندازه هدف است که در پارامتری به نام ضریب بالستیک (β) خود را نشان میدهد. یک BMمی تواند با مدیریت نیروهای وارده بر بدنه خود مانور کرده و مسیر حرکت خود را تغییر دهد؛ اینکار باعث تغییر ناگهانی شتاب شده و رهگیری هدف راغیرممکن می سازد. در این مقاله با توجه به اینکه هیچ اطلاعاتی درباره جرم، شکل و سطح مقطع هدف وجود ندارد و به طورکلی دینامیک هدف ناشناخته است؛ تلاش شده تا با گنجاندن مدل هایی با تمام دینامیک های صحیح ، یک مدل چندگانه تعاملی (IMM) طراحی شود که به طور همزمان دینامیک های مختلف اهداف را وزن دهی می کند و با مدلی که بیشترین تطابق را بر اساس باقیمانده های اندازه گیری دارد، سازگار می شود. در این تحقیق از یک بانک فیلتر IMM با چهار فیلتر کالمن توسعه یافته که هر کدام پارامتر ضریب بالستیک متفاوتی دارند استفاده شده است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد بانک فیلتر IMM در تخمین ضریب بالستیک ناشناخته عملکرد مطلوبی دارد.< /p>

کلیدواژه ها

ردیابی موشک بالستیک، مدل چندگانه تعاملی، ضریب بالستیک ناشناخته، ورود مجدد به جو زمین، مانور، بانک فیلتر IMM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.