تاثیر قصه درمانی بر کاهش نشانه های اضطراب جدایی کودکان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PEN-1-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانگیر کرمی

دانشگاه آزاد کرمانشاه

خدامراد مومنی

دانشگاه آزاد کرمانشاه

فرشته محمدی

دانشگاه آزاد کرمانشاه

افسانه شهبازی راد

دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

چکیده

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی قصه درمانی برکاهش نشانه های اختلال اضطراب جدایی در کودکان دبستانی شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۲ انجام شده است. روش : مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود که نمونه این پژوهش شامل ۲۲ دختر دبستانی پایه اول دبستان می باشد که با استفاده از روش نمونه گیریی در دسترس شناسایی شدند، و به صورت تصادفی ساده در دو گروه مداخله و کنترل جایگزین شدند، هر دو گروه در پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از پرسشنامه علائم مرضی کودکان که دارای دو فرم ویژه والدین و معلمان است، مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج با استفاده از تحلیل کواریانس تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد که قصه درمانی در کاهش نشانه های اختلال اضطراب جدایی کودکان در گروه مداخله موثر بود(p< ۰/۰۰۱). نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله، درمانگران و کسانی که با کودک کار می کنند می توانند از قصه درمانی به عنوان یک تکنیک درمانی اثربخش در درمان اختلالات اضطرابی استفاده نمایند.

کلیدواژه ها

Narrative Therapy, Separation Anxiety, Children., قصه درمانی, اضطراب جدایی, کودکان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.